Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

4u88hx8j6

Az asztal alatt van a másik tekercs  (Jel adó)
http://www.youtube.com/watch?v=5oQTNiQ5xBs" TARGET=_fnew>ÍGY

000000000

Ez rendben van, de a csávókám mozgatta elég rendesen a szerkezetet és nem változott a feszültség se, meg a motor is egyenletesen forgott.
Sőt, elvitte az asztaltól is.

000000000

Az ilyen free energy videóknak a 100%-a kamu, vagy sima szemfényvesztés, de az a legnagyobb balek aki be is dől ezeknek !
Az igaz hogy mozgatta a csávó a cuccot, de a kamerától szinte mindig konstans távolságban maradt a kütyü.
Például a kamera köré tett 1 méter átmérőjű tekercsné simán működhet a dolog.
Vagy a másik megoldás ha abba a motorba egy kisebb motort és pár gombelemet tett és mikor rövidre zárja azzal a tekercsel máris forog kezd.
A műszert meg szimplán hasonló megoldással bütykölte meg.
Érdekes hogy a 9 voltos block elemet nem mérte meg egyszer sem.  
Szerintetek miért nem ?    

Rabb Ferenc

Ilyen "varázslásokat" egy 400kV-os távvezeték alatt is lehet produkálni. De az már egy kicsit furcsa, hogy kapásból egyenvillany jön a tekerencből...

Csak a szemlélet nem változott az idők folyamán. Ha valaki régen tudott valamit, amit a műveletlen tömegek és a művelt papság nem ismert, azt a többség nagy örömére máglyán eltüzelték. Ma lehülyézik minden lehetséges fórumon és ellehetetlenítik az életét.  

Nem állítom, hogy az ilyen videók készítői fogják megoldani a világ energiagondjait. De ha valamilyen jelenség magyarázatát nem ismerjük, az még közel sem biztos, hogy nem is létezik...

istvan58

hali,

Még egy záró gondolat az MSDD-vel kapcsolatban.
Rájöttem a V1 verzió működési logikájára. Egész lépéses üzembe állitva, mach3 ugy konfigolva hogy gyors előtolásnál az egy lépegetős üzemmódban csak egy léptető impulzus legyen, akkor derült ki a lényeg:
Egy léptető impulzusra a motor elindul lassan, nem ugrik egy lépést hanem kb 3-4s allat teszi meg a lépést, átuszva  a poziciók között. Tehát 1 lépéses üzemmódra nem ajánlott alkalmazni. De ha 2 vagy több lépés érkezik akkor minden gond nélkül gyorsan helyzetbe áll, és nem ugrik hannem folyamatos mozgásal. Szerintem az aktuális sebességet mindég az utolsó és az utolsó ellőti impulzus távolságábol határozza megés bármilyen kicsi is legyen a sebesség a motor folyamatosan forog.

mxjj54gxi

Akkor annak egy eléggé okos agya van!

emfst7wwa

Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy piros kínai vezérlő. Végálláskapcsolóknak 4 vezetékes induktív érzékelőket szeretnék használni hozzá. Milyen kiegészítő elektronikát kell még építenem hozzá, hogy illeszteni tudjam relé használata nélkül?
A piros bemeneteire zárt vagy nyitott állást kellene varázsolni. Hogyan tudnám ezt elérni?
A segítséget előre is köszönöm!

Révész Richárd

Relé nélkül sehogy.Az induktív feszültséget ad a kimenetére.

ANTAL GÁBOR

Azért én tudnék relé nélküli megoldást minthogy a közelítéskapcsolók között van NPN es kimenetű is   . Ha a kollektor körbe egy munkaellenállás van kötve akkor  egy fémtárgy hatására gyakorlatilag az U ce sat ra ül le a tranyó ami logikai nulla fesz. Ezzel már lehet operálni  

emfst7wwa

Köszi,
Valami ilyesmire gondoltam én is. Csak a kapcsolást méretezni már nem tudnám. Rég volt amikor tanultam. Meg nem tudom milyen zavart okozna a vezérlőbe.
Relézni azért nem szeretném mert csak késleltetést visz a rendszerbe.  

svejk

Én ezt már lerajzoltam ide a fórumba több soron, anno még a profi1-evérlőhöz is.
milyen érzékelőd van pontosan?
NPN/PNP NC/NO ?

ANTAL GÁBOR

A fiatalok mindig azzal védekeznek hogy már rég volt amikor tanultuk ( tanárként sokszor hallottam ) én meg azt mondom( 62 évesen)  hogy ha egyszer megtanultam akkor az már senki nem veheti el tőlem mert az már az enyém

s73tgf9vg

Ha már a "rég volt amikor tanultuk"nál járunk, nekem is van egy ilyen kérdésem. Egy trafót szeretnék megvédeni a leégéstől, ha időnként rövidre zárom. Ennek érdekében bekötöttem egy ellenállást, de nem tudom, hogyan számolom ki ennek az Ohmikus ellenállását. A trafó 100W 48V, az ellenállás pedig 100W. Az eredmény pedig 10 Ohm, csak hogy jön ez ki?

ANTAL GÁBOR

Egy ideális rezisztív fogyasztó ellenállása kerekítve 23 ohm  ( Unégyzet / P ) Ha nincs fogyasztó és rövidre zárnánk a trafót akkor a védelmi ellenállásnak ugyancsak  23 ohmnak kellene lennie. De ha normál üzemben gondolkodunk akkor a fogyasztóra normál esetben csak fél feszültség jutna  ( Fele e fogyasztón fele a védelmi ellenálláson esik ) Tehát kell egy olyan kompromisszum ahol még van védelem és a fogyasztó is  megkapja ami kell neki.   A leégésnél a folyó áram a vezetéket melegíti és a szigetelés tönkremenetele okozza a bajt . De ehhez idő kell mert a trafót a környezet hűti. Ha 10 ohmot rakunk a védelembe akkor a normál üzemben a fogyasztón a ( 23/33 )*48 volt lesz  ami 33  volt.  Valószínűleg neked ez elég volt .
Én kisebbet raknék mert normál esetben a zárlat nem áll fönn percekig. A legjobb megoldás a nulla ohm és az odafigyelés. Vagy valami túláramra lekapcsoló eszköz ( Kismegszakító, olvadó biztosíték )

ANTAL GÁBOR

Ha a 10 ohm a primer körben van akkor más a helyzet. Ismerni kell a trafó drop ját és akkor számolható. Tippem szerint (az adatokból erre következtetek)  nálad ez az ellenállás a szekunder körben van