Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

PSoft

Nem a +5V-ra!

Valamelyik feketére(GND).

xfg6v697j

Kösz.
Épp most jöttem rá,hogy elírtam.
A lényeg,hogy a 4-es az indító láb
Lehet fixen is összezárni,vagy csak rövid időre.

tiggersoft

Addig kell testen lennie amíg bekapcsolva kell legyen. Az alaplap is ezt teszi...

PSoft

Folyamatos rövidzár kell a táp működéséhez.

Fix rövidzárral,a hálózati fesz(230V) megjelenésekor indul a táp.
Ha a fix rövidzár helyett pld. beépítesz egy kapcsolót,azzal a táp ki/be kapcsolható lesz.

De vigyázz!!,a rövidzár helyén kapcsolót használva,és azt kikapcsolva a tápod nem lesz feszültségmentes,csak készenlétbe megy át!!!

Csak akkor nyúlj a belsejébe,ha a 230-as zsinórját is kihúzod a konektorból!

xfg6v697j

Sajnos a kompakt táp nem indul  
14 pólusu csati van a házára építve.
4-est 10-sel,és 4-est a 12-sel próbáltam,de nemindult el a ventilátora.
Pedig a táp jó,mert mikor kiszedtem még ment.
Valami javaslat,esetleg másik lábkombináció?

tiggersoft

A 6-os láb a Fan CMD. Valószínűleg ez vezérli a ventilátort. Próbáld ezt is testre vagy +5V-ra kötni.

PSoft

Biztos,hogy a linkelt kiosztás van azon a 14-es Molex csatlakozón?

Mert,...http://pinouts.ru/connector/14_pin_Molex_39-01-2140_connector.shtml" TARGET=_fnew>ITT legalább hatféle kiosztást/verziót sorol fel erre a 14 pin-es csatlakozóra.

se6a9e636

Sziasztok!Tudna valaki nekem segíteni?  
Típusa: kh56km2U014 erröl a léptetőmotorrol van szó a nyomaték:0,7Nm.Nem régen belefogtam egy hobby CNC gép építésébe.Még nagyon kezdő vagyok ezért kérnék egy kis segítséget.Tehát ez a motor megfelelő lehet a tengelyek mozgatásához?

motion

Üdv.
Nem rossz indulatból mondom, de azzal, hogy mindegyik topikba beírod, még nem fogsz hamarabb választ kapni a kérdésedre. Beszólást viszont annál többet.
Tessék átmenni a "kezdő vagyok" vagy a "béna vagyok" topikba. Most napközben mindenki melózik, majd este...
Egyébként a teljesen információ hiányos kérdésedre a válasz: Igen, mivel ez egy motor.
Bővebb választ pedig egy részletesen, az elvárásaiddal megfogalmazott kérdésre fogsz kapni.

se6a9e636

Jó rendben.Bocsánat!

xfg6v697j

köszönöm a segítséget.
Egyenlőre let egy ksi réz szaga(elektroos szikraszaga) nem kínlódok vele tovább megy a kukába.
Amúgy is eléggé kicsi volt az amper amit tudott.

tiggersoft

Nekem is van valahol egy Compaq tápom, annak idején felírtam a csati mellé, hogy ki-kivel van. Az a tipikus "jó lesz még valamire" szindróma...

t62d6ha2b

Azért nem kell rögtön leharapni a fejét... A másik topikba csak véletlenül írt - hozzá is tette, hogy ,,bocs". A többi jogos.

svejk

Kompakt vagy Compaq?
Mert ha Compaq akkor nem szabványos a bekötése, sőt nem GND hanem +5V kell neki sok esetben.

svejk

Help!
Hogyan kell az MSDD vezérlőknél a DIP4-es kapcsolóval lefuttatni az autotuningot?
Mit jelent az a "2 change in 1 second" ?
1 másodperc alatt kétszer váltsam át, de melyikből melyik állásba?