Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Motoros

Az enyém csak 3 tengelyes, de ez lényegileg ugynaz mint a négyes. Én 1/8-ad mikrosteppben hajtom.  Kösz a részletes instrukciókat.

000000000

Teszt kód a Robsy topikban.

svejk

Próba nélkül tudom, hogy lépkedne, mivel HC sorozatú a bemeneti IC és a kéknél 6,8M-ás felhúzók vannak. A felhúzás az LPT kimenetére van bízva. a pirosnál már 5,1 k a felhúzó a panelen is.

svejk

Le fogom tölteni és kipróbálom.

svejk

Ja, köszönöm!

dezs

Az MSD melyik altípusával van tapasztalatod?
Hogyan kezeli a felütközést? Visszaküld valami error jelet és leáll, aztán resetelni kell? Úgy tudom az MSD-n is beállítható mikrokapcsolókkal a tekercsáram. Ha ezt túllépi, akkor áll meg?

000000000

Értem,Köszönöm!
Van e magoldás hogy ne legyen ilyen érzékeny?

svejk

Van, de minek? Az LPT majd lezárja a bemenetet.
lehet kisimpedancián dolgozni, de akkor már rögtön az LPT kimenetén meg kell oldani az illesztett meghajtást.

svejk

Most annyi időm volt hogy a "piros" vezérlővel kipróbáltam a kódot.
Először motor nélkül az elektronikát tesztelve, az Mo kimenet szerint nem történ lépésvesztés.
Ezután rákötöttem a kimenetre a motort, mechanikát is, 3 -szor lefuttattam továbbra sem jelzett hibát az Mo kimenet.
gyorsulásnak most 1000 mm/s2 volt megadva a Mach3-ban.

Nem fogom ennyiben hagyni, amíg nálam lesz gép és a vezérlők tovább tesztelem őket.
A "kék" vezérlő is sorra fog kerülni.

Béni stressz tesztjét is elkezdtem futtatni, majd 1000 sor után leállítottam és futás nullárara parancs után visszaállt az Mo kimenet.

000000000

Köszi a próbát. Akkor ez is megerősíti, a pirossal nincs gond.

jv7pu3a5p

Hmm..
Barátom gépét is ha jól emlékszem piros panel hajtotta, de nekünk az istennek nem akart menni. 32V volt táplálva. Mi ugyan nem néztük az IC kimenetét, de mérőóra nem állt vissza nullára. Ráadásul baromi lassú is volt, asszem 1500mm/min volt a max.  
A végén már a gépére telepített MACH3-ban kételkedtem, így rákötöttük az én gépemre. Helyzet ugyanaz. Mélyebben nem mentünk bele, vett inkább MSDD vezérlőket.  
Viszonylag nagy (4.2A 3.1Nm) motor volt rajta, arra is gondoltam, hátha ez sok neki...

svejk

Minden bizonnyal sokféle verzió létezik, a kékből vagy 3 félét láttam a NET-en kisebb nagyobb eltérésekkel.
A nálam levő piroson a felirat:  
TB6560-3V2
CXY X2LH01608A

A kéken:
www.hyu68.com

Szerintem közel sem egy súlycsoport volt a motoroddal a TB IC.
Az ilyen nagy motorokat 60-80 V-on szokták járatni, persze ez erősen függ a motor ellenállásától és induktivitásától.

Én most ott tartok, hogy a vártnál jobban teljesített, de nincs összehasonlítási alapom.
Ha valaki kölcsönadna egy MSD-t vagy bármilyen más vezérlőt szívesen lepróbálnám ugyanezen a mechanikán.

svejk

Ez még csak hamar teszt volt, pesszimista ember lévén nyugtával a napot...
Most a fő áramköri részleteket fejtem vissza, meg szeretném tudni a két vezérlő közti különbségeket.

ANTAL GÁBOR

Folyamatosan olvasom a tesztek eredményeit. De egy dolog azért nem világos.  A kék és piros panelban is ugyanaz az IC van . Tibor 45 is ezt tesztelte de saját panelon.  Ha a piros egység nem produkál hibát akkor az IC alapból nem lehet rossz  . Valami a környezetében okozhatja a zavart . Izgat a dolog mert nekem is van néhány Sir Nyeteges vezérlőm.   HAJRÁ ISTVÁN!!

jv7pu3a5p

Látod én nem voltam ilyen kitartó, rögtön elment a kedvem tőle. :) Mondjuk a hangja is szörnyű volt...  

Ha erre jársz tudok nélkülözni egy MSDD50-5.6-ot egy kis időre.