Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Köszönöm az ismertetőt, akkor majd kipróbálom majd hosszabb kódokkal is.

svejk

Még egy utolsó kérdés.
A hosszú tesztek estében amikor tévesztett, akkor a mechanikán is mérhető volt a tévesztés, vagy csak pár mikrostep maradhatott el, és ezért nem áltt vissza az Mo kimenet alapállapotba?

000000000

Mérőórával nem mértem, de 99.9 %, hogy a motor tengelye nem állt vissza a nullponti pozícióba, amikor a vezérlő M0 LED eltérést mutat ki, ugyanis a motor tekecsáramokat mértem, és az se stimmelt a nullpontival.
Tapasztalatom szerint a gyakori  irányáltásokkal tűzdelt akár csak 1-2 tized mm-es dinamikusabb mozgások (2-3 motorfordulat/s csúcssebesség) hozzák ki leginkább a lépéstévesztési hibákat.
A vezérlő IC step linearitása egyébként elég jó, amikor csak ezt még régebben kimértem a mechanikán és közvetlenül a motortengelyen is 1/8-as felbontásnál, minden mikrolépést megvalósít a valóságban +-10% eltérési hibán belül.

b4nm7gjvr

000000000

Azért ez a felcsút nem semmi egy hely.
Dől a pénz oda!

s7manbs8

Ökörség ... :)

b4nm7gjvr

Már miért lenne az? mert nem szivárogtattak ki minden infót?
"Ökörség" meglátásmód = Magyarország!

000000000

Ne higgy már el minden ökörséget!

svejk

Esetleg közkinccsé tennél egy ilyen G-kódot, mint anno azt a bizonyos csillagtesztet?
2-3 db relief kódom talán van, de azok sem különösebben részletgazdagok.

Vagy esetleg valaki más, programozói vénával rendelkező egyén tudna generálni egyet?
Mint laikus el tudnék képzelni valami random generátoros megoldást a Tibor45 általi kritériumokkal.

istvan58

valaki kb 2 hónapja tett fel egy egyszerü progit, stresz teszt generátor....nekem meg van lementve, megpróbálom megkeresni melyik topikban...de kb februárban, legalábis a lementett fájl az feb 4. i dátum.

svejk

Béni volt, emlékszem!
Köszi, megkeresem.
Legfeljebb a léptéket átállítom.

istvan58

hogy lehett ebben a fórumban keresni?

xg2w6ib9x

Beírod ide, hogy mit keresel és valamelyik fórumtárs, majd segít.
[#vigyor3]
De tényleg !
Vagy lehet még próbálkozni a guglival.

svejk

000000000

Azt kipróbálnád esetleg hogy ha megfogod a step vagy a dir jel kivezetését akkor lépked e a moci?
Ha lehet úgy hogy más kapcsolatban ne legyen semmivel a step és a dir.
csőő