Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Az MSDD teljesen másképp működik, nem hinném hogy lehetne a szkópos mérés összehasonlítási alap.

Egyébként meg az élő tesztek döntik el mit bír a szerkezet, ezt kár lenne átvitten mérni.

De köszönöm a tanácsot!

s7manbs8

Multkor egy ilyen lassú optónak épp szegény Mach nem tudott kiadni neki elég hosszú jelet, de majdnem ... kicsit kihagyott azt hiszem 5us volt amit be lehetett állítani.

000000000

Tudom de ezel közvetlen nem kel utána épiteni 817 helyére beteszi oszt kész !
Énis 6n137 és H11L1 párti vagyok pláne gyors digitális jelátvitelül miat....

4n25..817  a közelükbe sem érnek a tlp521 jokis opto az.....

istvan58

MSDD-(vagyis DM556, DM856) bol is van V1.0, és V2.0 De ezt sehol nek irják le, nekem jött mind a két verzióbol és nem tudtam miért nem tudom konfigolni az egyiket a pro-tunerrel, aztán sok levelezés a Leadshine-al még kiderült és elküldték a V2.0 szoftwarét. A honlapon még mindég csak a V1.0 van fen.  Most már tudom mi a külöbség is köztük,mindketőnek van jó és roszz oldala. A v2.0 jobb nagy sebességen, a V1.0 meg jobb extrém kis sebességen.

000000000

13.56Mhz redszere érdemes per pil fejleszteni az még ugy meg fizethetö és közép szinten ál a biztonsági tényezöje de komromiszumot kel közni!
ha beléptetésnek felraksz egy ilyek ez csak olvas semi más!
http://www.ebay.com/itm/Mifare-One-IC-Card-Reader-with-Keypad-Standalone-Access-Control-Controller-/260977541755?pt=BI_Security_Fire_Protection&hash=item3cc379427b" TARGET=_fnew>mifare RFID Access Control System

De van egy másik probléma még ot vanak a beléptető kulcsok egyedi azonositoval elkelátni vagyis felprogramozni ami 40..80$ iro/ olvasoval feltudsz programozni pcn!
Vagy veszel egy mifare RFID interface eszkozt amit tudz irni/ olvasni és ahoz fejlesztesz  hozá protokol ami korlátlan felhasználásnak szab határt de az idöigényes.....

000000000

#13124  ©h2o ment....

h2o

Elsősorban kész megoldás érdekelne...

h2o

Egy meglévő olvasó kiváltására kellene.
Miből tudom eldönteni, hogy Legic Prime, Legic Advant, ISO14443A, vagy ISO15693 szabványú a jelenleg használt kártya?

Esetleg egy http://www.ebay.com/itm/Weatherproof-Wiegand-26-Mifare-13-56MHz-S50-IC-Card-Proximity-Reader-WG26-/111048052148?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19dafacdb4" TARGET=_fnew>ilyen jó lehet?

000000000

Az odáik ok!

Minden s50..s70 key egyforma nyers álapotban van ezeket feltudod tanitani?

dezs

Sziasztok!

Egy laborműszer (400bar-ig használható automata injektor) léptetőmotorjainak vezérlését szeretném megoldani, mert a meglévő naponta 1-2 alkalommal lefagy.  
Arduino Mega vezérlőkártyával próbálkozom, ami Step/Dir jeleket állít elő Motion vezérlője számára. A motoroknak soha sem kell egyidőben mozogni, ezért a vezérlő és a motorok közé 5db 4pólusú relét tervezek berakni, és a relék kapcsolgatásával szeretném az aktuális motort kiválasztani. Így egy vezérlés elég lesz a 6 motornak.  
A problémám az, hogy 3 motor nagynyomású szelepeket mozgat, amelyeken nincsen végállás kapcsoló, és nem is biztos, hogy tudnék rátenni. Az eredeti vezérlés állítólag a léptetők tekercsáramának megnövekedését figyelte.
Találkozott már valaki ilyen problémával? Van ötletetek a megoldásra???
Furcsának tűnik falnak küldeni egy léptetőmotoros hajtást, de ezek a szelepek 20 év rendszeres használat alatt sem mentek tönkre...

000000000

kiss fejtágitó
http://en.wikipedia.org/wiki/MIFARE

http://en.wikipedia.org/wiki/RFID

Amit linkeltél azután még kell kontroleres adat feldolgozás....

000000000

http://www.msoos.org/largefiles/rfid_soos_pres.pdf" TARGET=_fnew>RFID standards RFID standards ISO14443, ISO1569
De még mindig nem irtad mi is a végcélod????
- Atom bunker védelem
- Nasa létesitmény védelem
- katonai fegyver fejleszési létesitmény védelem
![#vigyor5][#fejvakaras]
Hogy mi lene a legjobb válaszási feltétel!

000000000

Az MSD vezélő is frankón kezeli a falnak küldést.

ANTAL GÁBOR

Szia !
Én egy Dc Motoros villamos aktuátort Úgy használok hogy üzemszerűen a falnak küldöm . Három példány épült eddig az egyik Szentpéterváron üzemel a másik Perthben ( W Ausztrália ) a harmadik Miskolcon  Semmi gondom nincs vele és nálam is a végállás kapcsoló precíz elhelyezése volt a gond.  Viszont mivel az aktuátorban jelentős mechanikai surlódás van ezért az áramkört úgy kell méretezni hogy a visszaútnál legyen áramtartalék. ( amikor a falnak megy akkor átmegy áramgenerátorba és pl 3 A nél határol de amikor visszaindul akkor alkalma legyen  pl 5 amperrel indulni.  A visszaút végén nincs áram generátor ott egy közelítésérzékelő állítja le. Nekem ez a megoldás azért is szimpatikus volt mert a falnak ütköztetéssel egy olyan jelentős mechanikai surlódó nyomatékot létesítek ami nyomatékátvitelre is alkalmas.  ( lehetett volna csappal is nyomatékot átvinni de akkor annak tájoltnak kellett volna lennie ami további mechanikai problémákat vetett volna fel  

000000000

Bocs, de van úgy, hogy kevesebbet olvasom a Fórumot.
A tesztkörülmények:
Saját tervezésű egy tengelyes hajtás, 12 V táp.
Hűtőborda szigetelt. 1/8 microstep. Max motor áram 2 A.
Közvetlen az IC step-dir bemeneteire etalon fel-le számláló csatlakozik hétszegmenses kijelzőkkel.
Induláskor M0 led jelez, számláló kinullázva.  
A test során step-dir jeleket kap egy Z relief vagy varrógép-szerű 0.5-3 mm-es oda-vissza mozgásokkal saját DOS-os CNC vezérlő és tesztelő programból optós leválasztással LPT porton. Az eredmény: néha 5 percig is hibátlan, néha 10 másodpercig tartó tesztnél se áll vissza az M0 Led (1-12 microstep tévedés), a kontrol fel-le számláló mindig nullára áll.
A létező összes hidegítést, IC ház fokozatos GND-re húzást elkövettem, a probléma előbb-utóbb bejön.
Más vezérlőket nem teszteltem.
De küzdenek mások is laposan ezzel az IC vel. Láttam a neten olyan kék kínai vezérlő javításokat, ahol kábelsaruval minden IC házát GND-re kötik, plussz szűrőkondikat tesznek be.
Szóval nekem emiatt nagyon jött be komolyabb alkalmazásokhoz ez az IC sajnos, régebben is "gyanús" volt, de idén jöttek elő a fő gondok.