Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia!
Miért nem jó bele a 817 es optó?
Mi a jobb nála?
És miért jobb mint a pc817c?
Csőő

svejk

Mert a PC817 nem digitális jelátvitelre való,
Ellenben a 6N137, H11L1, stb... igen.

svejk

Bár ez majdnem kizárt, mert 4 lábúban normális aligha létezik, hiszen nincs hely tápfeszlábnak.

h2o

Nem kell Mabisz... Nincsenek nagy igények, csak működjön és olcsó legyen.

PSoft

Egyszer 'valahol':)azt írtad a H11L1-ről hogy,...

"Az opto helyett mással  kísérletezni nem érdemes, kis keresgéléssel beszerezhető."

Hát,...nem is ment mással:(,de aztán találtam forrást.:))

svejk

Én nagyon szeretem, aránylag olcsó, gyors, érzékeny, csak kissé hülye a lábkiosztása.

svejk

Ja, és szigeteld el az IC-ket egymástól.
Bár ha edig ne,m lett baja akkor nem is lesz, de valami van benne az biztos, mert mérhető.

svejk

A képen egyébként jól látszik, hogy elég vastag dróttal kötötték össze a hűtőfelületet a közbenső szubsztrát réteggel.
Egyébként 6,5g réz, 1200 Ft-jával annyi mint 8 Ft. 2-3 elfüstölt IC  és vehetsz egy kiflit :))

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Isel_CPM3020%20004.jpg" border=0>

rbbhbyvfs

Ez a négy csatornás nekem sem működött jól elsőre, én hagytam az optokat, de a bementen az optókat meghajtó IC-t cseréltem schmitt triggeres bemenetűre, sokat segített. Eredetileg csak valami inverter volt benne.

rbbhbyvfs

Ja meg a HC helyett sima LS ment bele, hátha a nagyimpendanciás bemenet több zavart szed össze.
Szóval jobb lett, de nem jó, mondjuk így már nem téveszt, de a frekiváltó drótját arréb kéne rakni.
A kontroll LED-ek így is halványan világítanak, ha megy a marómotor :)

000000000

Átépités nélkül TLP521

svejk

Ebben már 74HC14 van.

istvan58

Szia,

Egy kis ideje játszom az Msdd-vel, igaz még gép sehol.
De a legjobb mondja szerintem eldönteni meddig hajthatsz egy leptetot, kossél egy 0.1 ohmost egy fazisal sorban, nezd meg szkopal az áramot es latszik  mikor mar nem szinusz csak valami förmedvény, ott már gyenge a motor es instabill.

000000000

Fejlesztesz az RFID eszközre vagy Készen beépithetöt akarsz amit csak felszeresz és müxik?
Sajnos nem egy olcso eszközök ezek ami készre gyártot ami használható is pl védelmi szempontokbol is....
Nekem már az olvaso/iro meg jöt csak a kukcsokat várok aztán fejlesztem arduinora....

svejk

A 15us-os tárolási idővel aligha lesz jobb. :(
Ez sem ide való...

De már sokadszorra írom le, ennél a kék vezérlőnél nincs semmi értelme a step/dir útjában az optóknak.