Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Csak a kíváncsiság hajt, igazából szervókkal vagyok ellátva, ez csak egy kitérő.
A nálam tesztelésen levő pirosnak gyakorlatilag semmi mellékhangja nincs.

Hú, mindjárt MSDD ???  
Egymás mellé szabad egyáltalán rakni őket? :))
Ezekről túl jókat hallattam csak eddig.

Mostanában sajnos egyre kevesebbet járok Pesten és az országban.

000000000

Ahány ház, annyi szokás.:)
A Cnczone oldalon is "tuningolják" rendesen ezt az IC-t a megbízhatóság jegyében, van akinek ezek az érdekes szűrések, földelési módosítások jöttek be a kék kínain:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Tibor45/TB6560board.jpg" border=0>

svejk

Úgy látom ez a jóember is kiiktatta a gyenge optókat. :))

Motoros

A kék hangjával nincsen bajom.  
Nekem fontos volt az E Stop ami csak arra a soros vagy milyen csatira van kihozva..jobban mondva a nem haszált pineket itt meg lehet találni. Szerencsére ehhez van rajz.

pbalazs

Nekem van MSD70-4.2 vezérlőm, amiben FET-et cseréltem. Asztalon próbáltam, működött terheletlen motorral. Szívesen kölcsönadom játszadozni. Pest-Fehérvár vonalon gyakran járok.

svejk

Nézegetem ezt a kéket, elég borzasztó...pl. földelt kollektoros tranzisztorok... brrr..

000000000

Milyet küldjek? Melyiket szeretnéd?
MSDD-80-5.6 jó lesz? Az mehet nagyobb motorral is. De küldhetek egy simát is MSD-50-4.2. Aztán kb 10 nap múlva jön az eddigi legjobb / a gyár szerint/, az még azt is tudja, hogy bekapcsoláskor nem "ugrik " a motor /Soft Start Technology/ Majd abból is küldhetek.

000000000

200..300Mhz kelyegö  FPGA szembe nem sok esélye van a TB6560 icnek....[#vigyor1]

motion

Én is szívesen postáznék egyet az én fajtámból.
Én is kíváncsi lennék a különbségre, mert eddig csak más visszajelzésére tudtam hivatkozni.
Ezt még úgyis nevezhetjük talán "egy árkategóriájúnak" a pirossal...

istvan58

200-300Mhz kicsit tulzás:
Msdd 80-5.6 V1.0-ban : TMS320F2806PZA  ez 100Mhz-es.

a V2.0 ba : TMS320F28027PTT  ez 60Mhz-s

000000000

valoszinü.....
ez a nagyobb fpgat mozgás vezérlöbe látam onnan volt ismerös ez a nagyobb proci...

istvan58

Van ithol mind a két fajtából azért tudom :)
Kíváncsian varom én is Svejk tesztjét.
Én még csak motorokkal próbáltam,  mechanika még odébb.

000000000

digitális testvérekben ni az ujitás olyat szetél már szét?
Éncsal látam kolégámnál a ketö közöti külömbséget régi és az uj digitális msd nél...

istvan58

nem, még csak a sajátomat szedtem szét mert nem tudtam hogy 2 miért nem megy a 4-böl a protuner szofware-el...aztán némi levelezés után a gyárral kiderült hogy 2 az V1.0, masik 2 az V2.0, és erre másik verzió szoftware kell.Pesze a gyártó honlapján semmi utalás erre. Most már tudom hogy a szeriaszámbol meg lehett állapitani a versiót.

svejk

Jó kis ingyenreklám lenne mi? :)
De mi van ha a "piros" TB6560-ast hozom ki győztesnek? [#crazya]

Félretéve a viccet direkt nem kértem Tőled.
Igazából valami 2-2,5 A-es régi MSD-vel lenne csak értelme hasonlítani.
Nem tudom létezett-e egyáltalán ilyen kicsi.