Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Hát? Kipróbálom, ha megbízol a véleményemben. Megpróbálok objektív lenni, ugynazon mechanikán ugyanezon G-kódokkal, stb...

svejk

Mekkora tápfesz kell a Tiédhez?
Jó lenne ha 24 V környékén tudnám azt is próbálni, így lenne korrekt.
(bár a TB-s is mehetne magasabbról, de az ISEL-nek ekkora a tápja)

000000000

értem...
de lényeg hogy kiderült a turpiság..

000000000

Most olvastam,hogy vezérlőt keresel az iskolának.
Tudnék segiteni,egy kis segitségért cserébe...ha érdekel.
Van pár tizenakár darab tba zöld 1 tengelyes vezérlőm,van amelyik optó,tba ic,vagy más hibás.
Természetesen az alkatrészeket rendezném...és a javitásér cserébe adnék vezérlőt a suli géphez...
Ha érdekel írj.
Csőő

000000000

Akkor a jobbik nyer:))
Az MSD-50-4.2 kívül már nem tartunk raktáron analóg meghajtót.Holnap megnézem a láda fiába, hátha van még valami kicsi, de nem hiszem.

motion

Persze, hogy megbízok. Nem ajánlottam volna fel...
Tőlem vizsgálhatod 24V-ról is, de úgy gondolom, ha a több vezérlő tudását akarod összehasonlítani, akkor úgy lenne korrekt, ha a vezérlők 'maximumát' vizsgálod.
Mert hát ugye most nem csak a nullára állás a cél (mert az alap), hanem az elérhető sebesség-gyorsulás értékek is, illetve a hajtás minősége.  
Az árbeli különbségek is nyilván ezekből adódnak.
Az enyémnek kellene ehhez 44-46V tápfesz. (Meg úgy látom az MSD-hez is kellene legalább ekkora.)
Viszont cserébe ugye ez csak 2,2A-el gerjeszt...
Holnap megpróbálom postára dobni, küldd el a címedet.
Hejjj, látom, Te meg sem próbálsz unatkozni :-))))

istvan58

hali,

ha már tesztelsz, tegyél egy mérőórát is hogy lássuk a nullára való visszaálást ...

000000000

Ez esetben feltenném a kérdést, van még a ? Azt hiszem akkor meg kell sürgetnem a beszerzést a részemről.

000000000

Javítva: Szóval, van még ebből a vezérlőből? 1db-ot még be kell szereznem, de úgy érzem sürget a határidő.

000000000

Még sokáig kapható lesz. A legnagyobb darabszámban eladott meghajtónk jelenleg az MSD-50-4.2.

svejk

Oké, akkor küldj egyet! :))

legalább hamarabb visszaküldöm az ittragadt servot is :))

svejk

Videózni nem fogok, nem is tudok.
Gondoltam ez a minimum hogy elhiszitek nekem ha azt mondom hogy visszaáll.

svejk

Én úgy gondolom első körben ugyanazaon a tápfeszen próbálom ki mindegyiket, lehetőleg ugyanazon árambeállítás mellet, hiszen a motor és a mechanika sem fog változni.

Ekkor megtudjuk melyik tudja ugyanazaon feltételek mellett a legnagyobb sebességet és gyorsulást.

Aztán el lehet menni az adott vezérlővel a végletegik tápfeszben és motormelegedésben.

Bevállaltam?...3-400 db E240-es motort sem volt egyszerűbb szétosztani anno :))

(címem ment mailban)

me3ua0a6

Ejjha, pár napra elvonulok szervót tervezni és lám mi lesz az elektronika topikból [#eljen]
Gratulálok a kitartásodhoz, nem semmi egy ilyen tesztbe belevágni :)  
Sosem hagyod magad unatkozni [#worship]

svejk

Megjavítom őket, tesztelve visszaküldöm!
Címem megy magánban.