Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

me3ua0a6

Nagyon jó![#taps]
Ezek szerint a TB6560 nem véletlenül olyan elterjedt és sikeres! :)

me3ua0a6

Egy kisebb tesztet kéne még csinálni a táp oldalról is:
Az én tapasztalatom, hogy a kapcsolóüzemű tápokkal az elérhető sebesség akár felére is csökkenhet egy hagyományos trafóhoz, vagy toroidhoz képest, hiába van ráírva az elegendő teljesítmény.

istvan58

Hali,
Tettél egy skópot a kapcsoló üzemű tápra?
Mert amit mondasz szerintem csak akkor igaz ha a táp áramcsucson korlátoz.

s7manbs8

A Videoton nem gyárt valami léptető IC-t ?
Nemrég láttam ,hogy még ez létező cég ... valami leégett régebben, nem is tudom mi volt az valami elektronika gyár.

s7manbs8

Csinálni kéne egy csöves léptető,motor vezérlőt.

Szalai György

Kimenő trafókkal illesztenéd?

Szalai György

Az ötödik oldalon ugyan azt írja, mint ahogy magad is értelmezed.
A motoron feltüntetett áram az RMS fázisáram értéke, vagyis Root Mean Square négyzetes középérték.  
Annak a gyökkettőszöröse, 1,41 szerese a PEAC csúcs fázisáram.
http://www.linengineering.com/contents/stepmotors/pdf/Product_Guides/Lin_RG_StepMotorBasics.pdf" TARGET=_fnew>http://www.linengineering.com/contents/stepmotors/pdf/Product_Guides/Lin_RG_StepMotorBasics.pdf

svejk

4 kivezetéses gyárilag, gondolom az ISEL így kérte a Nanotec-től.

svejk

Mi enne velünk nélküled?? :)

Jó kis iromány, csak az angol miatt át kell rágni.

Én nem egészen így gondoltam a gyök kettőt...

svejk

A labortápom komoly, 10A-es darab ráadásul a "kék" vezérlőn ott van 13200 uF puffer kondi.

svejk

Ez tény, de legalább gyorsulás lett volna kiemelkedőbb.
Valahogy vártam a csodát.

istvan58

Végül is ez is attol függ.
Szerintem az msdd előnye a rezonancia pontokban mutatkozik. Milyen verzio az msdd? A szeriaszam utolsó négy karaktere ha MS1x akkor 1.0, ha MS2x akkor 2.0. A 2.0 jobb nagy fordulaton.

svejk

Értem!
Ez bizonyosan így lehet, főleg ha van elég frekink a bazi nagy microstep meghajtására.
Akkor valószínű én az eddig hallottakat félreértelmeztem ami az MSDD előnyeit ecsetelte.

Az egyébként nem kérdés , hogy az MSDD és Motioné volt a legjobb az 5 közül, csak én durvább eltéréseket vártam.

istvan58

amugy kipróbáltam az MSDD-t full step beállitásal, (vagyis "1" microstep) és igy is a motor tiszta szinusz áramot kap, és rezgés mentesen forog.

istvan58

hozáteszem hogy más vezérlőt még sohasem próbáltam :)