Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Elektromosságtan mágnsesesség stb .. meg bármire, ami létezik. Perpetum mooobile ... :)

r2u4n063m

A polaritással nem vagyok tisztába... szóval mértem mindkét módon. GD 1826 és 1750 értékeket adott, GS 1(szakadás) és 824. Dióda állásban.  
Második mód szerint rövidre zártam a GS-t, GD között 1245 és 539 a mért érték.  

Elektronikai előadásoknak illetve hasonló mankóknak örülnék én is, nem kellene ennyit kérdeznem :)

s7manbs8

Pl. nem értem, hogy az L=Al*N*N az hogy jön ki, miért négyzetesen nő az induktivitás a menetszámtól függően ?

s7manbs8

Na, én nem vagyok teljesen sötét a témában, de mégis vannak benne furcsa dolgok, ami nem tiszta és nem árt ha nézeget az ember ilyesmiket, ha már érdekli.

r2u4n063m

Lemaradt:
Hogy van-e valami még ott a lábak között, azt nem tudom, mert a panel alját nem látni, a másik diódát kell kiforrasztani a további szétszedéshez, de előbb kell, hogy beszerezzek egy ónszippantót.

s7manbs8

Ha a panelen nincs valami vele párhuzamosan, akkor az tényleg rossz lehet, de én nem lennék abban biztos ennyiből, ha kiforrasztod egyértelműbb.

s7manbs8

Igen, csak néhány szerszám nélkül, vagy ha hiányzik valami megakad az ember könnyen. Én most épp egy panel maratással szopok már napok óta ...  

Nem maródik le a UV megvilágított rész csak félig meddig, és nem tudom mi lehet az oka, mert máshonnan TME től való a panel ami bevonatos, lehet ennek több idő kell világítani, mert a levilágítóm meg a távolság az ugyanaz, és még van egy másik, hogy a fólia amit vettem, talán az is más féle és az esetleg nem ereszti át az az UV t annyira, nem tudom, de most ez  jól kiakasztott, hogy máskor félóra alatt megvan egy ilyen művelet, most meg egy nap is elment már emiatt ...

tiggersoft

És tényleg egyetlen értelmes videó sincs ilyen témában magyarul. Lehet, hogy össze kéne dobni egy sorozatot?

s7manbs8

Komolyan én is furcsállom, egyébként sok más témában sem látok magyar nyelvű videókat, pedig állítólag sokat netezik a magyar, csak lehet inkább néző, mint sem alkotó pozícióban.

tiggersoft

Nyák készítésről, szkóp használatról van pár videó a "zöld" oldalon...

s7manbs8

Viszont ilyen Egely féle videókat találtam, csűri csavarja a mágneses tereket aszimmetrikusan, hátha lesz egy kis többlet energia kivétel ... :)

Tegnap az egyiket félig kb. megnéztem, majd folytatom ...

b4nm7gjvr

http://amega-wand.hupont.hu/1/amega-wand-a-varazspalca" TARGET=_fnew>Én vennék egy ilyent, és megsuhintanám helyrejönne!

Ha mégsem, akkor pontosan ezt kellne tenned:
1. Kb.egy méterre megállsz tőle
2. Rákoncentrálsz, mereven figyeled, amíg úgy nem érzed, hogy uralkodsz felette  
3. Akkor hangosan rákiabálsz: MÚÚÚKKOOGGGYYYYYYYYYY!!!!!!!
4. Ha ez sem használ, akkor odalépsz
5. Földhöz vágod jó erősen
6. Aztán pedig ugrálsz rajta egy kicsit, de persze kalapáccsal is szétverheted...

s7manbs8

s7manbs8

A pálca használata természetesen nem helyettesíti az orvosi ellátást !!!!

Csak azt nem értem, akkor mire való ? :)

b4nm7gjvr

Hogy hülyére vegyen és fizessél a feltaláló mókusnak meg dőlőn a lé....[#violent]