Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

b4nm7gjvr

Pontosabban mondva: körsugárzása miatt az égőből nagyobb fényáramot fog adni a foncsorral, mint a led, azaz nagyobb lesz a megvilágítás is. MERT a LED csak előre sugároz, így kell annak spec. hozzávaló foncsor!

b4nm7gjvr

Mire vagy kíváncsi? Durvább káromkodásokra, vagy egyszerűbb eszmefuttatásra a mágnességről általánosságban?
Rezgőmozgás és hullám tulajdonságai?
Elektromágneses hullámok terjedése?
Maxwell mágnesességre vonatkozó egyenletei?
Elektromágneses hullámok terjedése?
Elektromágneses sugárzás és a fény?
Az elektromágnesség gyakorlati alkalmazásai, szimulációk?

s7manbs8

De az régen volt kicsit fel kéne eleveníteni, jobban megérteni ... :)

s7manbs8

Az alapokra inkább érthetően, szemléletesen. Ha megérti igazán az ember a lényegét úgy lehet kitalálni rá valamit.

s7manbs8

Én azt nevezem megértésnek, ha leültetnek egy darab papír ceruzával kiadnak egy feladatot és meg tudod oldani, minden segítség nélkül, na ez nem olyan egyszerű, mert ugy hogy is van ilyen olyan képlet, azt mikor mire alkalmazod, meg miért is hogyan is ?

b4nm7gjvr

Itt prezentáljak vagy magánban? Igaz a fórum arra való!

s7manbs8

Mióta öregszek, egyre jobban érdekelnek az alapok, mert igazán nem érti az ember hiába bifláztad be is, olyan, mintha a lombos fa tetején némi gallyat csipkedsz, de nem látod honnan indul ki az egész és miért van ott az az ág.

s7manbs8

Prezentáljál itt szerintem, ha tudsz valamit, szerintem mást is érdekel gondolom. Vagy pár  linket is nyomhatsz, ha tudsz ilyeneket.  

Már csak a vezérlő elektronikák és motorok működtetése miatt is érdekes a téma, nyilván, a gép mechanikáját ha nem nézem, ez az egyik legfontosabb részegység, ami működteti a gépeket ugyebár. :)

b4nm7gjvr

Összeszedek mindent holnap és itt levezetem az alapoktól, egyszerű magyarázattal!

b4nm7gjvr

Feldobjuk a fórumot ezzel egy picit!

s7manbs8

Az nem rossz ötlet, akár egy külön topicba is be lehetne tenni esetleg.

b4nm7gjvr

Lehet kérni MÁGNESES topikot?

000000000

Meg oldható egy ilyenel
http://www.ebay.com/itm/221175814521?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649" TARGET=_fnew>cree xml 900lm 10W
izo is helyetesithetö ledel de csak olyan ledel aminél kis felületröl lép ki a fényforás nagy interzitásal ez a  pl xml 5mm nél!

jv7pu3a5p

Sima izzó: ~15-20 lm/W
Halogén izzó: ~40 lm/W
fémhalogén izzó: ~80 lm/W

A Te 10W-os LEDed kb 70-80 lm/W tud. Sajnos ezek a 10W-os LEDek elég gyengék az 1W-os társaikhoz képest. Utoljára mikor néztem 145 lm/W tartottak.
De még így is a LEDed tuti erősebben fog világítani mint az izzó hiába raknád bele akármibe. Szerintem.

jv7pu3a5p

Ez nem egészen pontos.  
Az izzó fényárama nem lesz attól nagyob mert foncsor elé rakod. Szép is lenne. MAximum a fényereje lesz nagyobb adott szögben mérve.
A fényáramot mindig a fényforrás teljes felületén mérik, a fényerőséget pedig adott területen.