Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Filmekben is úgy szoktak simán menni befele, egy kis csellel. :)

000000000

Képzelheted mikor a rendőrök a hülye gyereknek mutatták a képeket mikor szedi le a mozgásérzékelőt.
Csak a mozgásérzékelő egyben kamera is volt.   [#hehe]

svejk

Semmi...
Van 4 emberke, akik sokat mászkálnak, tele, vagy adott esetben piszkos kézzel egy bizonyos ajtón keresztül, amit elvileg zárva kellene tartani.

A hagyományos kulcsozás, kártyátás, távvezérlőzés, kódnyomkodás a foglalt, vagy szutykos kéz miatt nagyon macerás.

Jön az ember, ajtó előtt fél-egy méterre ajtózár berreg, ajtó belük/berúg, stb.
Az ajtó előtt sok idegen is császkál, azokra nem nyithat.

Nem szuperbiztos Wertheim zár kell, csak a kíváncsiskodók kívül tartása.

000000000

Nagy totálba bele a kamerába, képzelheted azokat a  pofákat amit vágott közben.
Le se tudta tagadni hogy nem ő van a képen.  [#eplus2]

000000000

Igen ez minden hasonlo alkalmazásal igyvan szeritem ami ugy lakosági felhasználásban használnak az ipar legaja.....
Mert egy jobb teknologiábol ami védelemre fejlesztettek az vissza felé is elsühet lehet belöle fegyver is (terolizmus számára).....

3ihs2v23

Köszönöm a tippet, megmérem!

000000000

Értem, akkor oda valami nagyon primitív cucc is elég lenne.
Ez az olvasó amúgy is erősen zsebbenyúlós és mivel csak a kártya kódját küldi ki még fejleszteni is kéne mögé valamit.    
Azért gondolkozok hogy lehetne valami low budget megoldással megcsinálni.  

svejk

Persze a 4-ból az egyik manusz én vagyok. :)

krnj79r9n

Megpróbálom még egyszer, hátha most kapok választ :-)

Eredetileg Farkas Ádám topikjában tettem fel a kérdést, mert Ő épített hasonló gépet, amilyet most én tervezek építeni. De hiába adtam újszülött fiamnak az Ádám nevet nem hajlandó válaszolni. :-)  

Egyébként is inkább elektronikai szempontból lennék kiváncsi az Y tengely két orsós, két motoros meghajtásának módjaira, lehetőségeire. Van-e rá valamilyen bevált, megbízható elektronikai, vezérlésbeli trükk a két oldali meghajtás szinkronizálására és feltétlen szükség van-e rá?  
Vagy megfelelő és megbízható megoldás a Mach3-ban slave tengelyként üzemeltetni a másik vezérlő-motor párost. Tudom, hogy volt ez már téma több topikban is talán és hogy vannak is rá megoldások, de a fene se tudja hol olvastam már. Egy motorral hajtani a két órsót hosszú szíjjakkal összekötve nem szeretném.

Én nagy valószínűséggel analóg AC szervót fogok használni step/dir előkével és ahol dolgozom ott is hasonlót építünk, de ott hibrid szervók (Leadshine enkóderes léptetők) lesznek a gépen.

Előre is köszönöm.

000000000

© vasas 2013. márc. 15. 12:42 | Válasz | #53983  

hostya

Melyik topikban is  kellene keresni a  #53983 -at??

000000000

A tecskós stb csippantó kis csikokat nem lehet erre használni??
Miért ne lehetne...nem csipogna hanem ajtót nyitna...

joco10

Én ezt megépítettem http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fradioded.ru%2F&hl=hu&langpair=auto|hu&tbb=1&ie=utf-8" TARGET=_fnew>link 5cmről tokéletesen müködik rfid kártyával, de kapható rfid karóra is.
10db kártyát tud megtanulni.

joco10

Bocs rossz lett a link. Alul válaszd a4. oldalt "Access Controller for RFID"

svejk

Nem tudok méteres tekercseket kihelyezni.