Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

A frekvencia és a biztonság nem igazán össze egyeztethető.
Mi a 125kHz-es RFID rendszert használtuk és úgy 8-10ezer kártyánkat használhatják a telepített rendszereinknél.
Még nem volt olyan hogy adott személyt másnak ismerte volna fel.
Inkább az az elterjedtebb hogy a kártyát akkora mechanikai behatás éri ami tönkreteszi.
PL elszakad a tekercs benne.
EM kártyák úgy 200-800 Ft körül szoktak lenni, de a kártyát csak úgymond idézőjelbe értendő.
Mert van kártya, karkötő, kulcstartó, üvegkapszulában is , és még sorolhatnám.
A biztonságról meg annyit hogy több milliárd ilyen eszközt előállítottak és még nem történt két egyforma azonosítóval legyártott.  
Erre kimondottan ügyelnek a gyártók.
Sőt olyan se lehet hogy egy elveszett vagy tönkrement "kártyát" legyártanak ugyanazzal az azonosítóval.
A rendszerből ilyenkor törlik az ominózus ID és a személyhez hozzárendelnek egy újat.
A legolcsóbb Standalone rendszer 15000-18000Ft körül van.
Vannak olyan olvasók is amik képesek 90-100 cm távolságból is olvasni ezeket.
Viszont az ilyen olvasók érdekes dolgokra képesek.
Az egyik gyárban ahol ilyen van felszerelve jött egy kamion és mikor megállt a sorompónál hogy a kártyával kinyissa a motor leállt és nem lehet többet elindítani.
Elhúzták onnan és újra ráindított és beindult, kifelé ugyanezt eljátszotta  [#idiota]

000000000

Próbáltam már közzétenni lehülyéztek hogy az nem működik.  
Ok ha szerintük nem működik akkor A prototípus miért tette a dolgát ?  
Innentől kezdve ezt publikálok [#mf2]

wzc80zbf7

RFID dologgal most engem is nyaggatnak. Csak nálam az eszköz beszerzés bajosabb. Ötletem sincs honnan lehetne szerezni hozzá olyan leolvasót ami:

Androidos, Robbanásbiztos, Hordozható :).

Már keresgéltem de nem találtam. Nekem meg erre kellene fejleszteni :(. QR kód alternatíva ként van jelen, de az könnyebben másolható sajnos.

000000000

Az androidos készüléken láttál te már ilyen jelölést ? http://miretti.hu/images/robbanasbiztos_targonca7.jpg" border=0>

Mert speciel én még nem, Ergo minek olyan olvasó hozzá ha maga az eszköztől meg az égig repülhetsz?
Amúgy RFID olvasó paneleket lehet kapni akár TTL kommunikációval is és  Bluetooth interfésszel átküldöd mint soros port és máris ott van az ID.
Utána hogy mit kezdesz vele az már a te dolgod.

wzc80zbf7

Ez a galiba hogy nem találtam még ilyet :). Marad szerintem a QR kód. Nem személy beléptetésre kell. Viszont QR kódot valahogy "időjárás állóvá" kellene tenni.

000000000

QR kódot laminálni kéne megpróbálni.
Amúgy meg az RFID-t nem csak személyi hanem anyagok állatok megjelölésére is használják.
Például az új rendelet szerin minden kutyában már kell ilyen RFID azonosító kapszulának lenni.
Mert ha nincs és a közfelügyeletes megállít egyből a helyszínen megb...  
De miért pont android?
ipari eszközökben nem alkalmazzák.

Egyújabbgépépítő

RFID területén a két legelterjedtebb rendszer az EM és a MIFARE.
EM 125 KHz vivő frekvencián működik és alapvetően egy kártyasorszámot lehet kiolvasni  
amit a mögötte lévő rendszer azonosít egy adatbázis alapján.
A MIFARE 13,56 MHz -en működik és kártyatípustól függően tartalmaz változó méretű titkosított memóriát is.
EM olvasót nagyon egyszerűen mikrokontroller segítségével is lehet építeni.

000000000

Egyszerübb kivitel nem hiszem épiteni lene értelme ennyi pénzekért:
http://www.ebay.com/itm/500-User-Door-Lock-Access-Control-System-Security-RFID-Proximity-Entry-10-Keys-/281068968153?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41710418d9" TARGET=_fnew>Standalone RFID Access Control
De viszont az egyszerüsége vissza is elsülhet a meg bizhatosábi és biztonsági szempontbol de kicsi a kulcs méret ez az elönye a 125khz redszernek!
Engem inkább a 13.56MHz érdekelne amibe bonyolultabb azonositot lehet elrejteni a nagyobb biztonság miat de a hátránya a hordozo kulcs mérete a bankártya méretü!

000000000

Anyira nem kel bonyolult egy helységbe 3 személyt kel csak beléptetni a nyitáshoz csak a hordozo kulcsot érinti és nyilik az ajto még belépő jelszo sem kel a feledékenyebb emberek miat.....

jv7pu3a5p

http://www.soselectronic.hu/?searchstring=sl031&str=12" TARGET=_fnew>SL031, Ezzel érdemes játszani.
Soros kommunikáció, viszonylag egyszerű protokollal.  
Már ha a kérdésed az építésre irányult...

Egyújabbgépépítő

Tévedsz a legtöbb típus létezik mindkét változatban.
http://www.stronglink-rfid.com/en/rfid-tags/slk01.html" TARGET=_fnew>Például ez a kulcstartó.
Valóban nem éri meg építeni, de ha csak otthonra kell néhány bontott alkatrészből megépíthető.
Valóban a MIFARE eleve egy nagy biztonságú titkosítással rendelkezik. Az EM meg teljesen  
publikus protokolt használ, könnyű a kártyát klónozni.

000000000

RFID MIFARE drága igy valoszinü össze pakolom modulonként az épitéstöl sem álok el lényeg hogy elfogadható áron kivitelezhetö legyen!

jv7pu3a5p

Ezt nem értem. Minek az RFID olvasáshoz android? Ezeket az egyszerű dolgokat alacsonyabb szinten kell elvégezni, márcsak a megbízhatóság miatt is. Az okosabb rendszerek eleve kihagynak mindenféle op. rendszert a dologból.

000000000

Nagy ez nagyon jó hogy RFID MIFARE is létezi kulcstartora elfér de biztonságosabb.....
Akor ebbe az irányba indulok el!