Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

A frekiváltó kimenete csak akkor fog egyenirányítás után a frekivel emelkedő feszültséget adni, ha a frekiváltó erre programozva van. Ezt hívjuk ugye mezőgyengítésnek a kis fordulatok felé.

mxjj54gxi

Igazából éppen a 4000-es fordulaton lehet erőt beletenni abba a mociba!
Mégpedig azért, mert ott van tartalékunk arra, hogy ha a terhelés hatására csökken a fordulat, növeljük a motor áramát, és ezzel szinten tartsuk a fordulatszámot.
Ha teljesen kipörgetjük a motort, akkor nincs már tartalék, tehát ott fog előállni az, hogy a terheléssel mindenképpen muszáj csökkennie a fordulatnak.

mxjj54gxi

Egy frekiváltóval eszméletlen sok mindent lehet csinálni.
Pláne, ha te írod a progiját! :)
Marhajó nagyteljesítményű elektronika van benne, amit csak tudni kell meghajtani.
Tápegység, generátor, akkutöltő, stb.stb.
De erre nem a kérdező kolléga lesz a kezdőalany. Szerintem.

000000000

És a maximális terhelésnél 4000-es fordulaton el fogja tudni vezeti a hűtése a keletkező meddő energiát? (hőt)
Végül is ki lehet venni kisebb fordulaton is ugyanazt a teljesítményt , csak megsütjük a motort.
Gondolom ezért is korlátozták a gyártók a minimális fordulatszámot 10000RPM-re  
Ezért is mondtam hogy csodák nincsenek.  

000000000

Csak emlékeztetnélek hogy ki is csinált Step Dir-es Főorsó hajtást frekiváltóval ?
Tehát kösz a burkolt lehülyézést. "De erre nem a kérdező kolléga lesz a kezdőalany. Szerintem."

mxjj54gxi

Hol mondtam én azt, hogy kisebb fordulaton ugyanazt a teljesítményt akarom kivenni belőle?
De ugyanazt a nyomatékot ki tudom venni belőle!
A névleges áramáig felmehetek ezen a fordulaton is, ami jóval nagyobb lesz, mint egy ilyen alacsony fordulaton az üresjárati. Közben meg a fordulatszámot tudom tartani a 4000-en.

mxjj54gxi

Ki csinált?  
Nem tudom

000000000

Akármilyen hihetetlen is én követtem el.
Mondjuk azt te nem is tudhatod hisz akkor még regisztrálva se voltál.  

mxjj54gxi

Örülök neki, hogy ilyen ügyes vagy.
De mennyiben vonatkozik ez az eredeti kérdezőre, akiről én beszéltem?
Megkérdezi, hogy egy frekiváltó jó lesz-e egy soros motorhoz, ebből én arra következtettem, hogy nem ez a szakmája, valszeg nem fog frekiváltót programozni tápnak, akkutöltőnek, vagy generátornak.
Ezt írtam le, olvasd csak vissza. (#12642)
Ki a fene beszélt rólad?
Még csak nem is neked válaszoltam akkor

000000000

000000000

Nem kell különösebben átprogramozni mivel a frekvenciaváltók alapból F/V karakterisztikával mennek.  
A másik dolog meg félreérthető volt, spongyát rá.

mxjj54gxi

Bocs, de azt, hogy "spongyát rá" csak én mondhatom, mert te ugrottál nekem !:)))
Te csak elnézést kérhetsz!  

Spongyát rá

mxjj54gxi

Amúgy az F/V karakterisztika nem azonos a mezőgyengítéssel
Az F/V üzemmód esetén simán feszültséggel vezéreljük a freki értékét, és ha be van kapcsolva a mezőgyengítés, akkor esetleg véltozni fog a feszkó is.
És ugye az alacsonyabb freki-alacsonyabb fesz esete a mezőgyengítés, amivel megoldható a soros motoros példád

000000000

Valaki foglalkozot már ezel a technikával behatoban?
http://hu.wikipedia.org/wiki/RFID" TARGET=_fnew>RFID protect
Melyik verzioját érdemes használni biztonság technikai szempontbol?
Elterjeteb verzioja 125Khz és 13.56MHz melyik Melyik a jobb és meg bizhatobb?

wzc80zbf7

Emberek nem akartam én ekkora vitát elindítani a kérdésemmel. Azt hittem hogy csak egy egyszerű választ kapok rá és kész :). (Nem leég a motor hagyd a fenébe). :D

Egyébként tény és való értek valamennyire az elektronikához de nem ez a szakmám. Programozó vagyok. De hobbiból érdekelnek ezek a dolgok.

Pál: Azt a Step-Dir frekiváltós dolgot közzétehetnéd mert érdekes projekt. Érdekelne a működése, természetesen ha nem titok!