Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

3ihs2v23

Köszönöm a segítségeteket!

000000000

Bármelyik villamossági szaküzletben kapsz tonna számra!

000000000

Ne keverd a mágneskapcsolót a relével!
Köze nincs egymáshoz.

000000000

Felőlem azt csinál, amit akar, én válaszoltam a hülyeségre, amit írt.

000000000

3ihs2v23

A jelenlegi marómotorunk egy 700W-os Makita kézi felsőmaró, aminek szerintem elég kicsi a lendtömege. Ha pedig hamarabb megáll mint a cnc gép vezérlés, akkor a csapágyai biztosan tönkre mennek. Ezért inkább álljon meg előbb, a 0,5 másodpercet soknak érzem.  

Először én is 220V os relére gondoltam, de sem a Lomex sem a Hestore oldalán nem találtam. Ebből azt a téves következtetést vontam le, hogy akkor ilyen nem is létezik. Ezért lett belőle 5V os relé telefon töltővel. Nem gondolta, hogy egy ilyen kis töltőnek ekkora puffer értéke van.

3ihs2v23

000000000

Hasonlo megoldást amivel küzdesz komolyabb szinuszos invererterben nem relével hanem fetetel oldják meg hálozati szünet észleléskor atmeneti idöt átkapcsolást amit mechanikusan elég lassu megoldani!
hasonlot képzelj el mind az SSR de fetes végel nem triak!
http://www.renesas.com/products/opto/technology/laboratory/index.jsp" TARGET=_fnew>ac mosfet

000000000

Megsúgom neked, hogy nem csak ezek az üzletek léteznek a világon!
Az nem igaz, hogy amit nem látok az nincs is!

3ihs2v23

Mindig tanulok valamit. Kérdezni nem szégyen! :-)

000000000

Ha hálózat figyelést akarsz csinálni, akkor azt csak relével tedd.
Ne hallgass semmilyen hókusz pókuszos bonyolult megoldásokra.
A relé az biztos teszi a dolgát.

jani300

Sejtem mire gondolsz . De a mágneskapcsoló és a relé közt , nincs elvi különbség .

000000000

Elvi nincs, gyakorlati annál több.

jani300

Megegyeztünk .

000000000

Csak hogy megmutassam menyire nem értesz hozzá az elve is teljesen más!
A relénél mindig egy lemez végén lévő érintkezőt hajlít a bontó vagy záró kontakt-hoz vagy tól.
A mágneskapcsolónál pedig egy kis lemezkét a két végén az érintkező pogácsákkal.
Magyarán a mágneskapcsoló mindig két ponton szakítja az áramkört, vagy zárja.
Ennyit a szaktudásodról.