Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

jani300

Sziasztok ! Jó éjt ! Ebbe se kellett volna beleszólnom :)

000000000

Mégis csak beletrafáltam a Bak jegyel ?

000000000

Én mondtam ilyet hogy mindent tudok, hol állítottam ilyet?  
Ha tényleg akkora lenne a tudásod akkor tudnád hogy semmit nem tudsz.
Minél nagyobb valaki tudása annál jobban tudja hogy semmit nem tud.
De amit írtam itt a relé és társainak a működési elvről azután direkt utána is néztem.
Tehát ha tévedek akkor a többi forrás is téved.
Azért nem gondolod ha legalább 10 forrás ezt állítja akkor te tévedtél ?    
Én mondtam többször is hogy lapozz bele a szakkönyveidbe , de ez is  a csak azért is  
Ha ész érvekkel nem lehet meggyőzni akkor magadra vess.
Csak magad alatt vágod a fát és a szavahihetőséged szűnik csak meg.

000000000

Tudod, két féle vélemény van.
Az egyik az enyém, a másik pedig az, amit lerosszok.

jani300

Kicsit nézelődtem a guglival relé ügyben .
Besorolja egy helyen a szilárdtestrelét is .
Se tekercse se érintkezője ebből mi lesz ?

000000000

Mint a neve is takarja szilárdtest relé, mivel nincs benne mozgó alkatrész.
Nagyából itt a hasonlóság ki is merítve a relével.
De sorolhatnék még ilyen paradoxonokat PL: alumínium szögvas, műanyag üveg, beton talpfa, ... stb stb  [#idiota]
A szilárdtest relé is ilyen paradoxon.
Remélem érted a poént ? [#hehe]

000000000

Akkor ha jól értelmezem te akkor agy vagy hogy mindenki más véleménye azt a bizonyos salakanyagot éri?
Ha így van akkor ne csodálkozz ha hasonlóképpen fogják kezelni a te véleményed is !
Eddig csak magad iskoláztad le a csökönyös csak azért is megmutatom hogy még akkor sincs igazad ha azokat tényekkel alátámasztod hozzá állásodat láttuk.
Mikor meg már nem tudsz ész érvekkel hozzászólni mert sakk mattot kaptál átmész kötözködőbe.
Mindenki levonhatja rólad a saját véleményét milyen ember is vagy.

000000000

Értelmező szótár az elvről  

elv (főnév)  
 Alapul szolgáló elgondolás. Adott elképzelésben, rendszerben, berendezkedésben vagy eljárásban alapul szolgáló fontos vezérlő gondolat, szilárd meggyőződés, elképzelés. Ez lehet olyan alapvető gondolat, ami szerint valaki cselekszik, ami alapján valaki dönt, ítél. Ez az, ami alapján egy berendezés vagy gép működik; ez az, ami valamilyen megnyilvánulás mögött okként megtalálható.  

A mágnesesség elvét széles körben alkalmazza a technika. A robbanómotor elve fontos technikai felfedezés volt. Ilyenkor az az elvem, hogy én bizony nem engedek. Az energiamegmaradás elvét kell itt is alkalmazni.  

Ezt a részt kiemelném:  "Ez az, ami alapján egy berendezés vagy gép működik;"

Tehát két berendezés ugyanazon elv alapján működik , (akkor ha csak józan paraszti eszel is belegondol az ember) akkor az a két berendezés ugyan az.
Ergo a relét és a mágneskapcsolót az elv különbözteti meg, esetleg így jobban tetszik a működési elve.
Ez a relé kontra mágneskapcsoló olyan mintha egy dugattyús és egy csavarkompresszort akarnál összehasonlítani.
Végül is mind a kettő levegőnyomást fokozó berendezés, de az elv ahogy azt előállítja ég és föld.

Kristály Árpád

Halihóóóó!
Miért a kommunisták mások voltak?
NE+M várok válasz!

Kristály Árpád

Megjegyzem nem voltam és nem leszek semmilyen párt tagja!

wzc80zbf7

Sziasztok.

Van egy Kress marómotorom aminek a fordulatszámát szeretném csökkenteni. A gyári még a legalacsonyabb fordulaton is magas. Frekvenciaváltóval tovább tudom csökkenteni? Természetesen károsodás és fehér füst nélkül :).

000000000

Végül is csökkentheted frekiváltóval is, de ez kicsit olyan mintha ágyúval akarnál verébre lőni.
Gondolom a Kress egy kefés soros motor, ahhoz elég lenne egy fázishasító is amihez szerintem otthon is találsz mindent.
Pl egy régi teljesítményszabályzós porszívóban.
Még a teljesítménye is hasonló mint ami neked kell.

000000000

Hoppá ez felett elsiklottam "A gyári még a legalacsonyabb fordulaton is magas"
Akkor ebben már van egy szabályzó?
Mert akkor NE kössed semmivel sorba!

wzc80zbf7

Na ez az.. :( A Kressnek már kijött az a változata ami tovább tudja csökkenteni a fordulatot de nem akarom lecserélni. Ezért kérdeztem hogy sorba köthető-e esetleg frekiváltóval.  

Úgy tudom hogy a fázishasításnál erőteljesen esik a nyomatéka is a motornak vagy tévedek?

yuagaci9g

A Kress marómotor belső magneses fordulatszám visszacsatolassal  szabályoz!
Igy terhelés független a fordulatszama.
Ha ezt áthidalod, erőtlen lesz! A kettő együtt meg nem működhet!