Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

http://www.emssiweb.com/2lMuneadLimin/inc/ckfinder/userfiles/images/relay_principle_horizontal_new.gif" border=0>

000000000

Csak nézzétek meg a rajzjelét, jobboldalt 2-es jelöléssel  mágneskapcsoló , bal oldalt 1-es jelöléssel relé.

http://www.fastonline.org/CD3WD_40/CD3WD/ELECTRIC/GTZ018E/GIF/P145.GIF" border=0>

000000000

Öreg!
Foglalkozzál már magaddal!
A villanyt pedig hagyd meg nekem!
Ha nem értesz hozzá, ne szólj be!
Különben meg azt írtam, hogy elvi különbség nencs köztük, gyakorlati viszont annál több!
Ha értelmezési gondjaid vannak, akkor fordulj orvoshoz!

000000000

Ugye milyen szívet melengető érzés mikor veled trollkodnak ?
Sajnos nálad van tudatzavar mert már a működési elve is totál más.
Ajánlanám hogy újra vedd elő a tankönyveidet mert ha így csinálod a felülvizsgálatokat is akkor nagyon gyorsan futkosóra kerülhetsz.
Tehát ha nem veszel vissza az epés megjegyzéseidből akkor neked fog kelleni dilidoki mert én leszek a rémálmod!  [#hehe]
Szóltam már párszor , de neked nem használ a szép szó !

000000000

Ki vagy te?
Mit képzelsz te magadról?
Te vagy az öreg mindenttudó fia?

000000000

Ezt én is kérdezhetném tőled: " Mit képzelsz te magadról? "
Amilyen az agyon isten olyan lesz a fogadj isten.  

jani300

Nem értelek .
A kötözködés az egy dolog .
A működési elve valaminek nem keverendő ide .
Kénytelen vagyok magamra venni mert én írtam hogy ugyan az a működési  elve a mágneskapcsolónak és a relének .

jani300

Most lehet nem jól emlékszem , de a régi K kapcsoló a maga pár száz amperével akkor relé ?

000000000

Nem azzal van a gond hogy te mondtad hanem az hogy valaki aki büszke arra hogy felülvizsgálói papírja van, se tudja mi az elvi különbség.
Még a rajzjele is más!
A kötözködésről meg annyit hogy szóltam neki szépen hogy vegyen vissza nem használt.
Ha nem megy szépen akkor állok elébe.
Egy biztos ha moderátor lennék a 2 figyelmeztetés után repülne.  

000000000

Eleve kimondtad a varázs szót "kapcsoló"  
De ez így nem mond sokat hogy K kapcsoló.  
Ez valami kézi működtetésű mint a Ganz KK ?

jani300

Már bocs de a relés automatikában én is büszke vagyok a tudásomra .
Nézzél meg egy áramutas rajzot , ott mi a különbség ?

000000000

A működési elve mindkettőnek azonos.
Mágnestekercs húz vasmagot és ez zárja az érintkezőket.

A kivitelezésük viszont teljesen eltérő!
Eddig az elveiről volt szó, amit én helyesen mondtam, ellentétben a mindentudóval, aki egyből a kivitelezést keverte az elvi működésbe.
Fogalomzavarban van a koma.

000000000

Amúgy a Ganz KK-ban is két ponton szakítja az áramkört mint a mágneskapcsolókban.

jani300

Tekercs húzza be ,de a reléhez hasonló az érintkezője . Jó helye volt rajta a 24-es kulcsnak nem egyszer rajt hagytuk . 25 éve is elavult volt , de volt . A pontos nevére nem emlékszem .

000000000

Megint kevered a szezont a fazonnal!
A KK-nak semmi köze a reléhez és a mágneskapcsolóhoz.

Viszont, hogy még tudjál csámcsogni, a relé és a mágneskapcsoló közt (kivitelezés ügyileg) van még egy lényeges eltérés.
A mágneskapcsolóban van ívoltó rész, míg a relében ilyen nincs.