Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Látszik, hogy mgvilágítódik igen az nem oka akkor.

s7manbs8

Már azon is gondolkodtam ,hogy titrálom vagy mit tudom én pontosan vagy ezt a rosszat meg kéne nézni mi baja van lehet, de ha van KOH m akkor azt be tudom kavarni.

000000000

de a helyedbe csinálnék levilágitási idö teszt csikokat 1 perces intelvalumokra osztva!

000000000

Menyi idöt vársz az elöhivásal NaOH alat ?

000000000

Én legalábis soha nem használtam semi spéci elöhivot csak mezei lefolyo tisztitot NaOH amiből kiszetem az aluminiumot és be oltotam vizel!

s7manbs8

Én is azt próbáltam, de most nem akar működni, máskor meg szokott , de a levilágtás is megy, na most találtam KOH-t töményet most ezt megnézem, valahogy nem értem mi nem jó ... meg mondom ha jó töményet raksz rá még a nem UV zettet is leviszi mint a rosszt.

000000000

kis darabot világits tul 10 percre kb és hig elöhivoval probáld meg müxik e ....

s7manbs8

KOH-t kipróbáltam, 1:9 szeres hígításban de az sok lett neki levitte az egészet, nagyon gyorsan már hiába öntöttem rá vizet közben, most még egyet megvilágítok. ... meg hígabbal kezdem, ha nem elég tömény meg teszek bele kiskanállal még ...inkább, már panelem se nagyon van ...  de P20-an is van ha még nem döglött be holnap azzal meg tudom még fújni majd .

000000000

p20 töbször beszoptam amikor vastagra fujta de nem szabad tényleg csak mekodolni....
vastag lakrétegnél csak 50% sikerült a fotozásnak!
Mivel a gyári festet nyák vastag a lak igy az idöt kel novelni valoszinü de az elöhivási idönek 1..2 percen belül el kel kezdödnie akor jo a töménység is.....

000000000

De ilyen kész lakozot nyákoz még nem probáltam fotozni!

s7manbs8

Na, sikerült, vagy 1:30 ra hígítva lett elég gyenge szépen levitte és még simogatni se kell, a vas klorid is viszi rögtön, ez lehet jobb, mint az Na OH szerintem erősebb is lehet ... most többre jutottam mint 3 nap alatt egy félóra alatt.

s7manbs8

Tudom a P20szal is nagyon véknyat kell keri centrifugával csinálta alig volt rajta bevonat gondolom. Csak jól ki kell szárítani, akkor nem baj ha vékony a réteg.

s7manbs8

Na, most ez a gyári ez jó, amúgy strapabíró a lakkrétege is, meg most 5 perc UV-zés elég neki, de szerintem még 2 perc is kb. de inkább csinálom 5 percet úgy tuti biztos.

Rabb Ferenc

Nem lehetne a nyák készítést a "Nyák készítés" topikban kitárgyalni? Szerintem oda jobban illik a téma...

dravecz

Üdv Mindenkinek.
Hol lehet kapni olyan dobozokat /fém, alumínium/, amibe elektronikát lehet belerakni. Ezeket rég láttam, fekete alja volt, fehér felső része. Ezek rég valami por festettek voltak. Hol lehet kapni ilyesmiket?