Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Az ára miatt csak érdekességképp linkelem.
Nem gondoltam volna hogy kiskereskedelmi forgalomban lehet ilyeneket kapni.

https://www.distrelec.hu/forgat%C3%B3nyomat%C3%A9k-%C3%A9rz%C3%A9kel%C5%91-5-nm/ncte/s-2000-5-0/246011" TARGET=_fnew>Forgatónyomaték jeladó.

mxjj54gxi

825 euró nem ócóság, de nem is plafon.
Amiket mi vettünk, fél milka alatt nem volt semmi, a legnagyobb viszont már pármillás értéken volt.

Szedlay Pál

Ennek mi a funkciója, hol használják ezeket?

svejk

A kérdés egyszerű, ahol pontosan kell tudni, esetleg szabályozni a forgatónyomaték nagyságát. :)
Kicsit más felépítésű van nekem ami ipari csavarozógépekben volt.

Szedlay Pál

000000000

Sziasztok.
H1 vezérlővel van problémám.
Ha elindítom a marást valamiért 1 pillanatra lekapcsol a vezérlő aztán vissza.Van hogy órákig semmi baja de van hogy 10perc után kihagy.(Van rajta hűtés is)
Mitől lehet ez a probléma?
Köszi.

lari

Meg tudná mondani valaki, hogy egy számítógép tápegységet hogyan tudnék önmagában elindítani?
Ha jól tudom két pontot rövidre kell zárni a sokpólusú csatlakozóban de nem tudom melyiket....?

mxjj54gxi

http://www.bsselektronika.hu/rajzok/atx.gif" border=0>
A 14-es lábon levő rendszerint zöld drótot kötöd a mellette levő fekete földre, és elindul.
Sok tápnak azonban kell alapterhelés, hogy elinduljon, emiatt egy régi vincsit szoktam ráakasztani, terhelésnek.

lari

Rabb Ferenc

Az egyetlen zöld vezetéket kösd a GND-re (fekete)

Rabb Ferenc

Basszus! Megint csak ezüstérem... [#mf2]

lari

Igen már sikerült, köszönöm!  
Ezt (is) szeretem ebbe a fórumba, hogy ha valakinek felmerül valamilyen problémája, biztos, hogy szinte pár percen belül érkezik használható válasz [#wave]

lari

Sokkal jobb mint a bronz! ;-)

s7manbs8

Paneltervezésnél ha 230V váltófesz megy 2 vezetékben, akkor mekkora szigetelés kell neki minimum a vezetékek közt ? Nem is galvanikus elválasztás van, hanem 230V ból csinálok kisebb feszt kis értékű kondival és utána a többi része nehogy átüssön ahol a kicsi fesz van már.

svejk

Ha galvanikus kapcsolat van akkor aligha kell átütéstől félned.
Ha nincs, akkor van (volt?) egy ilyen szabály, hogy min 2x4 mm-es kúszóáramutat kell hagyni.