Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

me3ua0a6

A felső fetnél is a G-S közé kell kapcsolni a feszültséget. Te a G-M-S-D útvonalat választottad :D
Ez így nem jó :(
Vagy egyetlen FETet használj, vagy alkalmazz FET-drivert.

xfg6v697j

Valami ötlet,ezzel a megoldással kellene,mert már használtam fet félhídmeghajtót is ehhez,de az azonnal gajravágta a két fetet.
Ezek még nem mentek tönkre,mert mikor fesz adik a gate-ra akkor megy a motor.

xfg6v697j

Szerinted a felső kinyitott volna 24Vrolis?

xfg6v697j

marha vagyok:
A felső feten 24V-rol mértem azt a nagy áramotk
tehét kinyitot.

000000000

gaten mekora a nyiti fesz?
általába legtöbb fetnél max 21v ez felet szépen átüt a feszültség a gaten! :)

pbalazs

Miért kell félhíd? Miért nem használtál integráltat, ahol egyben van a meghajtó és a FET?

xfg6v697j

Mivel félhid a kapcsolásom,és arrol amit te mondasz még nem hallottam,de ez a megoldáds,amit most alkalmazni szeretnék nekem lényegesen átláthatób,csak a fetekben még nem vagyok otthon.
Tehát ha a fetek G-S feszét lekorlátoznám,mondjuk egy  Z diodával ,akkor múködhetne?

000000000

Igy szokás gyos zenerel a gatet védik persze ha pwm jelegü a hajtásod de a motoron is szokás diodát rajni párhuzamosan az induktiv lökések miat is vagy még a fetekre izmosabb shotky diodát párhuzamosan a belsö diodákra ne alapoz nagy áram lökésekre védelmet!!!

xfg6v697j

Ezt mos találtam aneten épp ugy van kötve,mint nekem az alsó fet.Az én rajzomról kimaradt a G-s ellenállás,de benne van a kapcsolásban 10Kohm.
http://www.bristolwatch.com/ele/img/tr3.gif" border=0>

pbalazs

Értem, hogy félhíd a kapcsolásod, na de mi szükség rá? Fékezni is kell a motort?
Nézd meg a BTS7751-et, ilyet tudok adni, ha megfelel. Lényegesen egyszerűbb lesz az életed :)

Az Ugs korlátozása Zenerrel okés, de a felső oldali FET vezérlése nem jó, mert a nyitófeszültsége függ a terheléstől. Oda egy független táp kell, vagy FET-driver.

000000000

Minden féleképen kell gate lehuzo elenálás (hidegitésnek ) az jo az értéke de a R3 még tegyél egy zénert párhuzamosan pl  ha csak kapcsolgatsz oda jo a pl ZY12....13!

pbalazs

Ez a kapcsolás is rossz: kinyírja a FET-et. Lehet, hogy működik egy ideig, de a gate fesz túllépi a gyárilag megengedett maximumot.

xfg6v697j

A motorom akár 30A-t is felvehet.
Evel a cuccal egyetlen kapcsolást sem találok.

xfg6v697j

Ja, kell fékezni,mert ez egy nagyon primitív step jel vezérlésú motor.

pbalazs

Én félhíd meghajtót javasolnék több okból is:
- van hozzá működő mintakapcsolás
- lehet számolni mindenféle paramétert
- biztosan nem nyitja össze a két FET-et
- valószínűleg gyorsabb, mint az optocsatoló, így kevesebb lesz a disszipáció

Felső oldalra kereshetsz PFET-et, és akkor nincs cirkusz a segédtáppal.