Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

pbalazs

Most látom, hogy nem is biztos, hogy neked optocsatoló kell. Ezesetben tárgytalan, bocsi.

s7manbs8

Úgy kell tölteni, hogy hibaellenőrzés is van ... de nem fénysebességgel akarok tölteni, csak pár kByte kődokat pl.

s7manbs8

a 6N137 nem gyorsabb ? Bár nekem csak valami dióda, meg egy felhúzó ellenállás megtenné talán. Meg is kéne próbálni van itt talán valami 3mm es INFRA led meg diódám egy kis próbakapcsolással megnézni, hogy milyen sebességet tudna-

pbalazs

Jaaa, asszem, már értem. Valami olyasmi lesz ez, mint mondjuk a TV távirányító: ráirányítod, megnyomod a gombot, és letölti a SW-t a kütyübe, ugye?

s7manbs8

Igen olyasmire gondolok.

PSoft

© elektron-nál minden gombnyomásra,infrával,meg rádióval működik.:)))

000000000

Sziasztok!
Sziasztok!
Triakos softstart vezérlés ismer-e valaki ami kis helyre is be építhető lenne valami olyasmi mind az ipari kategóriás kézi szerszám gépekben van lágyindítás szerűség flex stb.. olyan áttétel kímélő szempontként!

bznc93pf5

lenne egy komoly kérdésem.

van egy 2000Wattos zenei végfokerősítőm, újkorától az a baja az egyik csatornának hogy a bekapcsolás után kb 30perc-el elkezd recsegni, először gyengén majd pár perc múlva már szinte nem is lehet hallani a zenét annyira recseg, valószínű a felmelegedéstől lehet de csak az egyik csatornával van ez a bibi, a másik az üvölt szépen, ilyen diagnózis alapján lehet-e pontos hibára gondolni vagy is lehet-e  távgyógyítást eszközölni, mivel a készülék itt van Írben, a szállítási költség talán többe kerülne mint maga a javítás sőt még akár az eszköz értékét is meghaladhatja és még a visszaszállítás után is kérdéses hogy a szállítás miatt működni fog-e, az itteni szerelőkre nem bíznám mert akkor biztos a másik csatornai recsegne, vagy egyáltalán nem is működne, sajnos már bizonyítottak az itteni "mesterek", tehát táv javítással lehetne-e próbálkozni?

000000000

Először, dugd át a ball hangfalat a jobb helyére, és a jobbot a balba. És próbál így.  
Ha, átmegy a hiba a másik oldalra, akkor a hangfal, vagy a csatlakozója a hibás.  
Ez, lehet forrasztási hiba, vagy tekercs szakadás.  

Ha, maradt a hiba azon az oldalon, ahol volt. Akkor a végfokba van forrasztási hiba, valószínűleg.  
Nagy valószínűséggel, a melegedő részen, a végfok körül.  
Áramtalanított állapotban, erős nagyítóval, lassan, tüzetesen átnézve, valószínűleg megtalálod.  
Gyanúsíthatod elsősorban a vastagabb lábú (drótú) alkatrészeket. De, bármi lehet.  
Az esetek 90% -ában ilyen, vagy hasonló kontakthiba szokott lenni. Ami, átforrasztással javítható. Persze lehet, kondenzátor, és más hiba is, kisebb eséllyel.  
Ha nem a hangfal a hunyó, mindenképp ajánlom a hibás oldal fentiek szerinti átvizsgálását. Egészen a hangfal csatlakozóig.  
Gyanús helyek átforrasztását. Ehhez, nem kell nagy szakértelem, csak türelem.  
Persze, vannak itt nálam okosabb, jártasabb emberek is a témában. Talán ők mást is mondanak.

ggdr57dg

Ezt nem fordítva akartad írni? Ha "átmegy" a hiba, akkor végfok  (vagy csatlakozó, vagy más...) ha "marad" akkor hangfal (vagy csatlakozó, vagy más...)
Egyébként én is ezzel kezdeném.

(Csak zárójelben: 2000 watt hang? Mondjuk a Szigeten kellhet. Nekem 6 wattos - 8 ohmon - Hiraga szól a nappaliban, nem nagyon lehet maxi gázon hallgatni...)

90p3mhzrp

Tiszteletem mindenkinek!
Transzformátort keresek.
Bemenő feszültség 230v kimenő 150v 1.7-2.2kw
Ha valaki esetleg van elfekvőben vagy tud ilyet tekercselni az is jó.
Minden ötlet érdekel.
előre is köszönöm .
Kohegyigabi@gmail.com

sasi

A leírásod szerint termikus lehet a hiba oka. Ilyen termikus hibák keresésére bevált megoldás a http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=2303030" TARGET=_fnew>hűtőspray,mellyel könnyen behatárolható a nyák és alkatrész hiba is.
Némi türelem kell a dologhoz, de a visszamelegedést lehet gyorsítani hőlégfúvóval (akár hajszárító).

robokacsa

sasi hozzászólásához csatlakozva, érdemes a kisebb tranyókat a végfokban ellenőrizni az említett módszerrel, esetleg kisebb elkókat. nekem pici tranyó okozott hasonló hibát , bár az csak 150 Wos erőlködőbe volt. ja, és amikor kivettem a tranyót, mérve is furcsán viselkedett, onnan viszonylagosan egyértelmű volt, hogy ő a tettes.

Antal Sándor

Jó lenne tudni a pontos típusát,esetleg vadászunk hozzá kapcsolási rajzot netán szervizmanuált.
Így látatlanban elég nehéz hasznos információt adni.