Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

Szükségem lenne LED-es világításhoz tápegységre... 24V és kb 150ma (gyári led csíkok 8db led van egy panelen)
Nem volna baj ha dimmelhető lenne... esetleg ha több ilyen cskot meghajtan még jobb lenne... ha van valami kész vagy terv is érdekel...

Rabb Ferenc

Az erre a hétre esedékes legújabb hógolyóforraló. Vagy valami hasonló világmegváltó bizbarangy

hyvjns6kk

Kicsa

Sziasztok!
Nem tudom,hogy itt-e a legmegfelelőbb a kérdésem,de témához kapcsolódik szorosan. Adott Tuba Úr frekvenciaváltója a Rava motorral. Egy sajnálatos baleset során a külső pufferkondi ( 4700 uF kb 150 V) egy pillanat alatt kisült,a föld felé. Véletlenül egy testkábel hozzáért a + sarokhoz...ezután a főorsóm nem működik. A digitális táp és a motortáp is rendben van,a vezérlő jelek is a helyén vannak. A motor viszont mégsem forog...esetleg tudtok tippet adni,mi szállhatott el benne? Sajnos biztosítékot nem találtam rajta...az áramkörön belül mérve a feteket,egy gyanús volt,de kiforrasztva az is rendben van.

Devecz Miklós

A letölthető rajzok alatt van két lehetséges megoldás erre a generátorra.

s7manbs8

Olyan vevő -adó dióda, amivel vezeték nélküli adatot át lehetne vinni egy vonalon, amolyan optocsatoló jelleggel, és aránylag nagy sebességgel, milyen fajta dióda lenne jó ? Valaki, mintha linkelt is volna ilyet talán ? Használati tapasztalatotok nincs ilyenben véletlenül ?

mxjj54gxi

Erre legmegfelelőbb talán a fénykábeles adó-vevő páros lesz, nem?
Azt direkte erre tervezték.

s7manbs8

Biztos, de ilyen alkatrész hol találok, illetve ezek mekkora méretűek, mert kicsinek is kellene lennie, kösz az ötletet amúgy.

Olyat akarnék pl. hogy processzort programozni, ami akár 220 V os hálózatban van galvanikusan és pl közel téve az adót vevőt hozzá teszem azt.

mxjj54gxi

Mindjárt kikeresem neked. Nem ócó, de ki lehet fizetni.
Amúgy ha ilyesmire kell, érdemes egy fénykábelt venni hozzá, mondjuk egy fél méterest, és máris megvagy, és sokkal nagyobb adatbiztonsággal dolgozol.

mxjj54gxi

http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2/6/0e1kgyd2g7uexz9cxjctrgw8x9yy.pdf" TARGET=_fnew>adatlap
HFBR 1521/2521/1522/2522
Mi ezeket használjuk.
Adó-vevő páros van, és van gyorsabb és lassabb verzió.Egymáshoz lehet őket fűzni beforrasztáskor.
A distrelec meg a Fadihu biztosan forgalmazza

mxjj54gxi

Illetve ami eszembe jutott még, az az infra adó-vevő összeépített páros, ami a laptopalaplapokon, meg mobilokban van.
De erről tipust nem tudok, meg beszerezhetőséget sem.
Valszeg drágább is, meg ugye a hatótávja is erősen korlátozott, szemben ezzel, amihez akár 20 méteres kábelt is rakhatsz, így könnyebb vele dolgozni

s7manbs8

Megnézem, bár én valami 10Ft os kategóriában gondolkodom. :)

s7manbs8

Habár, ha a NASA állja a drágábbat, nekem mindegy. :)

mxjj54gxi

10 forintos kategóriát lazán elfelejtheted. Programokat akarsz ezen áttölteni, aztán mi lesz, ha elszáll egy frissítés pölö? Lehet, nagyobb kárt okozol magadnak, mint amibe ez kerül

pbalazs

Én 6N136-ot használtam egy AVR égetőben a letöltéshez, meg RS-232 leválasztásra is. Soha semmi gond nem volt vele. Ha jól emlékszem, tudta a 115k-t is gond nélkül, de az 57k-t biztosan.