Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

9npx2xk89

Én csak a 12V-os tápot cseréltem le. Nekik 3 mozdulat lenne a tervezőbe, és mehetne a következő 10.000 darab már jó táppal, bár igazad van, azzal sokkal tovább bírná, és nem kéne másikat venni.
Leadtam egy másik nyáktervvel a nyomdába a teliföldeset, fotózva meg tudom csinálni tucatszám ha kell, bár szerintem a maradék kettőhöz még csinálok egyet egyet, illetve most jön egy másik ilyen 4.5-ös, abban is tuti kicserélem.

Csaby

Az első ezirányú beírásom óta megy 36 Voltról a PicoPower egy ventillátorral terhelve. 44.3 °C-on beállt a hőmérséklet az 50x25 mm -es hűtőbordán. Tovább már nem melegszik. Számomra hihető, hogy hosszabb távon sem fogja magát kiforrasztani, ha egy óra alatt csak ennyire jutott.  
Hidd el, van itt olyan, aki bár nem szakirányú a végzettsége, de magának építi kész elemekből.

Csaby

Nekik valóban csak 3 mozdulat lenne, de az emberek nagy része az olcsót keresi. Kisebb része a profit, de az egy másik árfekvés, mert akkor a cél IC helyett inkább fetek kapcsoljanak. Nagyobb áram, nagyobb fesz, nagyobb szabadság és nagyobb költség. :(
Ne légy telhetetlen, mi most egy hobby vezérlőről beszélgetünk. :)

xfg6v697j

kösz mindenkinek a válaszokat.
kipróbáltan 18V AC-ről.
hatalmas a fénye.

9npx2xk89

A kártyán nincs is ekkora hely, ráadásul ott felületszerelt a 12V-os ic. Vedd Le a hűtőbordát. Az enyémre sem kell, és még anélkül sincs 44 fokos. A kék kínain is ugyan ez volt, és volt egy összehasonlító írás, ahol kritizálta a táp melegedését. Majd nyáron a 30 fokban mikor ez már nem 44fok lesz, hanem 55, az majd érdekesebb lesz. Egyébként nekem mindegy, nem én hoztam fel hogy picopower mennyivel szebb meg jobb, csak éppen kiveséztem, hogy mit is tud az a kártya igazából.

mxjj54gxi

Mekkora frekin megy?
A nem teliföldesnél ezek a vékony vezetékek mind induktivitások is, és nagy frekin ez már számottevő értékű impedanciát képvisel a többi elemhez képest.
Előfordulhat, hogy a legnagyobb veszteség a fólián keletkezik!
Aztán a teliföldesnél az áramutak a fóliában a legrövidebb vonalon alakulnak ki, és ennek általában van egy csillagpontja, így relatíve egyforma lesz az összes periférikus ponton a pillanatnyi feszültség és annak fázisa. Ez fontos, mert ha eltolódás van, az mindig hibát jelent a kapcsolási pontosságban, sebességben, áram- és feszültségszabályozásban.
Emiatt javasolják a teliföldes verziót inkább.

mxjj54gxi

Csak ne rázd, mert a túlfeszített izzók ha már világítottak valamennyit, nagyon hajlamosak a szálszakadásra a legkisebb gyorsuláskor is!

9npx2xk89

50kHz körül. Amit felraktam teliföldes akkor az jobb? Mondjuk ez ment el nyomdába levilágításra, és mint mondtam csak a vasalás miatt lett a másik a befutó. Fotózva bármikor megcsinálom a teliföldeset.

Csaby

Én ezt most szeretném befejezni.

Emberek! Csak Gulasoft által szétvágott kártyát használjatok, mert a többi pocsék!

9npx2xk89

Az előbb még hobby vezérlőről írtál. Mi ez ha nem hobby, ahol ki kell cserélni a 12V-os ic-t. Nem is tudom ki linkelte ide, azt a 100 forintos alkatrészekből összerakott kártyát, hogy az bezzeg milyen jó. Ja eszembe jutott. Te voltál. Használd egészséggel, Én inkább olyat használok, ami egy venti hajtásától a hűtőbordán nem lesz 45 fokos. (Már csak azért sem , mert hűtoborda sem kell neki. Az egész, ugyan akkora kondival 2000Ft alatt volt. Igaz ebben nincs egyenirányító mert nem kell, a motoroknak adott fesztől sem sül meg 45V-ig.
Használjátok azt ha gondoljátok, mindenkinek szive joga. Ha kell 5V segédfesz, nincs puffer a tápon, és kell 12V is, akkor hajrá. Ha ezek közül bármelyik megvan akkor az azon a kártyán felesleges. Tudom, hogy az egy általános célú kártya, ezért zavar, hogy filléres alkatrészeken van spórolva. Ez a gond kínai vezérlővel is. Minél olcsóbban jó sokat. Ez a preferálandó?

000000000

Pedig ez frankon másolható ha tervezési problémá a gond! [#miaz]
http://www.mikroe.com/eng/products/view/533/uni-reg-board/" TARGET=_fnew>uni-reg-board[#taps]

9npx2xk89

Hát igen, és még ez a gyári is olcsóbb mint picopower, bár itt is gond, hogy csak 32V DC, de ebből már ki lehet indulni, ott a kapcsolási rajz, nem is igazán értem miért csak 32V. Lehet hogy a kondik kicsik benne. De érdekes, hogy az egyenirányítást 4 darab diódával oldja meg, nem egy graetz híddal. Viszont 3A ami megint csak nem kevés. És ez sem melegszik. Nagyon pofás kis lapka. És persze ezt is fele áron össze lehet rakni.

000000000

Lényegében csak azért linkeltem az alkatrész elrendezés és a folia terv miat ötlet gyanánt!

9npx2xk89

Nagyon jó kis kütyü. Mondjuk a fóliaterv pont nem látszik.

000000000

Autorootal nem szoktál dolgozni?
shematics alpján pcb tervezés alat (nincs hiba lehetöség az elkötésre)ha jo a schematics !
Ezt a nyák fotot be lehet vini segédletnek pcb tervezés alá olyan vázlatnak lepakolod az alkatrészeket és autorutal öszeköti aztán meg csinositasz a folián és készis a remekmü!:)