Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Valosznü igazad van és szolni is fogok ha már elszált az emlitett ok miatt .Egyenlöre nem jelenkezik semmi pedig 2 éve megy és még csak nem is langyos a dioda pedig az 1Kw-os EI magos primer lámpálya kicsit pislog ha terhelem a motort .Az igaz hogy véletlenül egy tipusbol vettem .Nem ennyire bonyolult ez , lehet nem is kellene ekkora hangsulyt tenni rá .Ezek a hidak 35A terhelésüek a párhuzamos kötésü csak atért kellene rá hogy hütöbordát sporoljon meg .A fél karom teszem rá hogy üzemszerüen 10-12A-nél nagyobb terhelés sosem lesz rajta .Elég nehéz elképzelnem azt a melot ( mozgást ) ahhol minden motor egy idöben a maxon jár , még egy spirális pocket marás folyamatos Z mozgással sem veszi a maximumot .Még jo hogy nincs vagy 6 tengelye :)  

svejk

A Samsung talán még nem kinai.:(
Mint írtam sokszor alkalmazzák, még az iparban is.

svejk

Végletekig lehetne filózni rajta.

De azért aki BD250-ekkel épít erősítőt az más aljasságokra is képes :)  [#buck]

besirkyjh

A legjobb páros a 249-250 , volt olyan hogy 12-es bétáju volt belöle ( föleg a 250-es ) , valamivel többet ért mint egy darab drot .Csodálkoztak is mikor mentem a boltba és bétánként vettem a tranyokat ( erösitös korszakom , Hiraga , Krell stb ) persze ehhez ismeretség is kellett .
Szép is volt , hiányzik nagyon!

s2k5ycubj

Ok,de amiből indult egy 26A-es tápegység diódahíd hűtése.Ez már nem csak langyos lenne,hanem csúnyán megégetné a kezed,erre már kéne borda.Agyárilag borda nélküliek meg 3Aig vannak talán nem véletlen,de zárt helyen ez sem bírja sokáig.Már kétszer javítottam egy 4A-es akkutöltőt ami "csúcsban" 6A-ert tud leadni és a perforált házba megsültek a diódák. Másodszorra tettem rá egy procihűtőt és azóta működik. Minden ráírás ellenére 100,120 aksikat tölt rendszeresen.Visszatérve egy megfelelően méretezett diódahídnál kb 50W,am trükkel kicsit csökkenthető,de ha nem akarsz mondjuk 8-at párhuzamosan kötni kellenek a bordák.

3ihs2v23

Igen, bordán nem fogok spórolni. Még jó hogy rákérdeztem, mert a kis procibordát tettem volna csak rá. És azt hiszem mégiscsak maradok az egy diódahídnál, mert jól elbizonytalanítottatok. :-)))

besirkyjh

Szia  

Ebben nincs is vita , számomra az a lényeg hogy minél kisebb hütöfelületet keljen használni és igy megkimélni az alkatrészt és környékét a nagyobb hömérséklet különbségektöl és kényszerhütés nélkül .

besirkyjh

A lényeg az hogy jol kel méretezni azt is ( amekkora elfér ) nehogy kiszáradjon a környéke vagy idövel repedés keletkezzen a forrasztásoknál a nagy höingadozás miatt .

Szalai György

Nem bonyolítottátok túl egy kicsit?
http://www.servosystems.com/amc_power.htm" TARGET=_fnew>Jó nevű szervós gyártó hasonló teljesítményű tápjain nincsen semmi borda, egyszerűen a szerelvénylapra van csavarozva az egyenirányító.
Jól elszúrták mindet mi?

keri

AKkor jó az csiszolni is :)
Nekem olyan van amibe ezüst van...legalább is eléggé ezüstös a színe és ez a neve is hogy ezüst paszta. A gyémánt az hőszigetelő...és a kerámia sem arról híres hogy hővezető lenne.

keri

Nem szokás kapcsolót tenni éppen ezért kapcsolgatni sem kell.

keri

[#eljen][#hehe]
Paszta, meg ventillátor....  
Olyan hidat kell venni ami bírja, és akkor a levegőbe is lóghat akár. 30 éve működik apámnak egyenirányított hegesztője, azon sincs ekkora hűtés mint amit ide kitaláltak már.

A hővezető paszta meg ezüst tartalmú, rácsavarozáskor a szemcsék belesajtolódnak mindkét felületbe, és így fémes kapcsolat alakul ki, a szilikon csak hordozó ami ezek után akár ki is száradhat. Alap esetben amúgy nem is pasztázunk csak simán rácsavarozzuk, főleg a dióda hidat.

Bassus, de komolyan az inverteres hegesztő gépemben nincs ekkora hűtőborda a diódákon!!!

sanka74

Szia! Én anno a toroidomat is és a lágyindítómat is a www.giantsound.hu-n vettem...asszem 3000 Ft volt a lágyindító...

sanka74

Most viszont semmi ilyen cuccuk nincs....

5z7aew5x

Már az is elég aljasság volt, hogy 24-27V tápfeszről kellett tudni az 1200W-ot. Így csak a csöves technikából jól ismert ellenütemű végfok jöhetett szóba. Ennek megfelelően a kimenőtrafó két primere kapta a + tápot a másik vége ment a BD250 emitterén lévő "kukac" ellenállásra, és a BD250 kollektora meg ment a testre. Így a hűtés is jobb volt mert nem kellett csillám/kerámia szigetelő a BD és a hűtő közé. Egyébként az alakoncepció  "Kovács Ádám" fejáből pattant ki.[#vigyor]