Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Föleg ha packbol csinálja , többet párhuzamosan .
Határ eset de használhato ( kár hogy már nincs 40V-os kondi ) .

3ihs2v23

Ez a csillagpontos elrendezés miért jó és hogy kell csinálni?

s5f8tmfv3

Köszönöm a lehetőséget, egyelőre infót gyűjtök és az Arduino-val szemezek.

Szalai György

A „csillagpontos” kifejezés is takarja a kialakítás jellegét, de azt a többfázisú rendszerek közösített pontjára szokás alkalmazni. A Te tápvezetéked kialakítására, vonalvezetésére, talán kifejezőbb a „sugaras” jelzőt használni. A puffer kondenzátor, vagy kondenzátor telep pozitív és negatív pontjától, a motorvezérlők felé, a tápvezetékek páronként összesodorva haladnak. ( Egy szál pozitív egy negatív vezetékkel.) Minden ilyen vezeték pár, a kondenzátortól indul, és csak egy motorvezérlőt lát el. Ellentétben a „felfűzött” rendszerrel, amikor kondenzátor-motorvezérlő-motorvezérlő-motorvezérlő a sorrend.
A sugaras kialakítás előnye a kisebb szükséges vezeték keresztmetszet és hogy a motorvezérlők a tápágon kevésbé zavarják egymást.

wcsxp0uxa

Jó választásnak tűnik ,és olcsó is. Talán 1 dolog van amit mondanék esetleges buktatóként : A soros port emulálás Win7-nél nem mindig működik  ,nekem még a Microchip CDC eszköze sem működik . Érdekes mert az FTDI átalakítómhoz találtam drivert , de ez sem ér semmit mert a programjaim olyan komponenst használnak ami nincs a Win7-ben.(illetve 99$ találtam olyan helyettesítőt amivel minden működik , de inkább továbblépek....)

3ihs2v23

Akkor most a feszültségem a kondin jól túl van méretezve, sebaj, árban nem volt nagy különbség. Egy elektrolit kondenzátor úgy általában élettartamra mennyi üzemórát bír?

besirkyjh

Hát ez az az élettartam .

Egy valami ami nagyon befolyásolja az pedig a hömérséklet , környezeti hömérséklet .Egy video vagy egy televizos vagy egy kapcsoloüzemü táp hamarabb tönkre egy mert a kondik száradnak ( ezért is tesznek ilyen helyekre 105fokos kondikat ) vannak olyan berendezések ahol a szürést már több tiz éve gondnélkül ellátja a kondi , ez függ a méretezéstöl is .Egyéni vélemény : egy jol mértezett viszonylag állando feszültségen és höfokon üzemelö szürés több mint 10 évig simán birja ( a sulyosabb fajtábol ) .
Mire kiszárad addigra meg ugy is másik táp kel a linear motoros mechanikádhoz :).

xfg6v697j

http://bolthely.hu/tungsram/id/00707_Halogen_tukros_projektor_izzo__20V_150W_DDL_MR16_GX5_3_500h_" TARGET=_fnew>Egy ilyen halogén projectorizzóra csak rá kell adni a névleges feszt vagy kell valami gyujtóáramkör is?

s7manbs8

doil

Szia :) én javítottam projektort annak a halogén meghajtó áramköre volt rossz! van  benne vagy 10db Fet + gyújtótekercs is :(

xfg6v697j

és mi van a lakásvilágításban ,és az autókban használt halogénekkel?
Azok is valami specko áramkörröl mennek?

doil

az autókban ha jól tudom van panel ami a lakásban van azt sajna nem tudom oant még nem beleztem ki :)

xfg6v697j

ez egy kicsit tul van spilázva.
egyszerűbb módszer?

doil

:)
Láttad volna amit szétszedtem :(  abba 6 x ennyi volt :(  Szerintem meg lehetne hajtani valami erős inverterrel , PL csináltam régebben 555 ös ic vel hajtott monitor fénycsövet :) De tekercs abba is kellett , de talán néhány fet egy tekercs pár r/c tag  na meg a szokásos 555 csodákra képes :) bár a halogénnek elég nagy szufla kell , mert a projektorokban is külön hűtőventillátor hűti :( a halogént :(