Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Arany János

Sziasztok!
Ma pakolgatás közben rábukkantam két régi léptetőmotorra (EM-210, EM-211)Mivel sajnálok bármit is kidobni, így az jutott eszembe, hogy lehetne-e ezekböl valamijen fordulaszám mérésére alkalmas eszközt összebarkácsolni?
Van ennek értelme? Egyáltalán lehetséges-e?

s5f8tmfv3

Mondjuk hogy kapisgálom. Ezek szerint szükségem lenne egy PLC-re (milyenre? annyi féle van hogy csak na) meg egy fejlett szervóvezérlőre. Nem értek a programozásukhoz az nem gond, nem sürgős a dolog, tanulni meg szeretek, de nem úgy hangzik mintha ezt olcsón meg lehetne úszni.

xfg6v697j

Ha írsz egy mailt, akkor kűldö kapcsolást.
Innen nem tudom csatolni a file-t.

s5f8tmfv3

Zolibácsi! Eszedbe juthatna hogyan is volt.  
Most úgy gondolom hogy sem DC, sem léptetőmotorral nem tudom egyszerűen megoldani a dolgot.

Bencze András

1000 köszönet mail megy...

svejk

Bocsi: 4070-->4077

svejk

http://cnctar.hobbycnc.hu/Bence/A-B_step-dir.JPG" border=0>

Bencze András

Bencze András

Csak nekem a fordítottja kellene....

svejk

Ezt írtad:
"Ha netán van valakinek encoderről (90 fok A B)step/dir-re konverter rajza vagy tud erre célIC-t akkor ossza meg velem. "

???

Bencze András

Azt hiszem öregszem... Valóban azt írtam, de szükségem step/dir-ről A-B-re konverter lenne.

svejk

besirkyjh

Na kellet nekem :)  

Azt hiszem 7400-kat kapuztattunk és kistranyo után nagytaranyo és relé .Az elötolás és a "villám"  volt a kétsebesség ,de reléket kapcsoltunk , ott nem volt lassitás meg gyorsitás ( két sebesség és kész ) .
Nem tudom mi az igazi célod , biztos van rá megoldás ( ugy öregesen is ).

Bencze András

Igen ezt már hozta a barátom is, de oda ahol $ jel is előfordul csak utolsó utáni estben fordulok. A Ft sokkal szimpatikusabb az Eur még elmegy.

svejk

Ha az ár megfelelő jön az mint a huzat. Vannak ott Sopronban notórius dolláros vásárlók. :)