CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

És az úgy olcsóbb, könnyebb?  
Egyszerűbb lenne elkészíteni?

3ztiz2p39

Ajánlj másikat, holnap elintézem a cserét.

dpzc3uzn

Próbálj meg lebeszélni a ferde ágyról. Na próbálj  csak meg :))
Azt nem fogadom el hogy 20%-al nehezebb, és kicsit több helyet foglal.

Ez tetszett Laslie írta:
"Viszont a hobbi gép is lehet dizájnos, akkor meg milyen jó a ferde ágyas. "

dpzc3uzn

Az mindenki látja, de egy alternatíva :)

3ztiz2p39

Hopsz, ezt Farkas Ádámnak szántam.

4im2adcie

Na figyeljé kis haver! A ferde ágyas gépeknél az X mozgástartománya kicsi. pl az Emco esetében 70 mm.
Azért mert ez a ferdeágyas dolog csak akkor működik ha van revolverfejed. Gondold csak át ezt a geometriát.
Tehát ha ferdeágy akkor revolverfej is kell. Oda az olcsó és gyors és egyszerű síkágyas elrendezés. A ferde és rövid X-re nem fér fel csak max 3 kés.

dpzc3uzn

Maradj csak, én ritkán vagyok gép előtt. A műhelybe nem tettem internetet, mert akkor nem menne a munka.  
És ez a topic a Te édes gyermeked:)

gfvbk036

Én pár évig dolgoztam egy EMCO 140-esen. Az is döntött ágyas volt. Elsőre kicsit furcsának tűnt. (Főleg, hogy többnyire forrasztott lapkással dolgoztunk és itt az M4 volt a normál forgásirány a revolverfej reteszelési módja miatt. Hozzá kellet szokni a balos kések köszörüléséhez is.)
 Aztán megértettem a lényegét.
CNC esztergát csak döntött ággyal szabad készíteni!

4im2adcie

Magyarán a ferdeágyas gép mozgását beszűkíti a gépalapzat...lefejeli saját magát lefelé.

7snm9r7t

Cnc eszterga építő iskola

dpzc3uzn

Na látod komám! Ilyen hozzászólásokat vártunk tőled.  Én momentán revolverfejre hajaznék :) de a többiek mást akarnak :(

4im2adcie

"CNC esztergát csak döntött ággyal szabad készíteni!"
de sokkal egyszerűbb egyenes ággyal, ha lemondunk a szegnyeregről. Mi a véleményed?

3ztiz2p39

Ugye lemaradt egy smiley ?
Egyébként speciel Farkas Ádámnak, biztos nem okozna gondot elkészíteni egy, a kezdő linken szereplő revolverfejet elkészíteni.
Talán vannak egyszerűbb alternatívájú szerszámcserélők is, amit még nagy üggyel-bajjal, és segítséggel én is el tudnék készíteni.
Abban az EMCOTURN 120-ban 4+4 kést lehet fogni? A felépítéséről  tudsz valami bővebbet?

n2g2e5sms

ERI 250... Az nem ismer lehetetlent. Lassú a szerszámcsere de behozza a megmunkálásnál.

4im2adcie

Nincs nekem egyébként bajom a revolverfejjel csak annyi, hogy sokba van, és lassú. Ha el lehet hagyni akkor miért ne?