Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Elsőre nekem is jónak tűnik, ezért írtam be mint ötlet...
A képen látható kivitel hátulra lenne jó.
Ha előre lenne felszerelve akkor a meghajtás jó lenne ha másik oldalon lenne...

Sz.József

Ha fellépő forgató nyomaték nem indokolná akkor elég lenne a csigán való feltámaszkodás és a paláston való rögzítés.
Vagyis arra gondoltam, ez esetben elhagyható a kúpos reteszelés, így lenne lehetőség a késközpont (fúróközpont) korrigálásra.

Farkas Ádám

Ha már mindenki abból építkezik ami van.. Nekem meg lenne egy brutál nagy HD-m. Az mennyire lenne jó? http://www.youtube.com/user/adam623#p/u/4/xMvq4LzwkMg" TARGET=_fnew>HD-Video

Motoros

Ez is nagyon jóóó. Már csak a megfelelő méretű esztergát kell hozzávarni...aztán jöhet a daruskocsi. :))
(irigyellek...milyen komoly multad van fenn videón)

Motoros

Ha a profi Emco fejnél elég a csigahajtás meg az egyikoldali visszafeszítéses reteszelés ..lásd Béni #342. akkor ide is elég lesz, és az nagyon egyszerűen itt is megoldható...tehát ez teljesen korrekt lesz.

Sz.József

Nagyon brutál szerszám cserélő lenne belőle...
De ez már ugye nem a kis bisz-basz gyártó esztergára való... :)

Sz.József

Ez KOLA E400-asán mutatna jó mint szerszám cserélő... :)

Farkas Ádám

Sőőt nemrég vettem itt a fórumon egy reha befogót is. (nem kellett senkinek) [#vigyor3][#vigyor3]
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/DSC04442.jpg" border=0>

Motoros

A száruk milyen átmérőjű, és hogyé adod a 14 befogót?

000000000

Nem is tudom, miért nem vesz hzzá Ádám egy E400-sat? :)

Sz.József

Ami késik nem múlik...
KoLa olyan jó dolgokat művel az E400-on, hogy az már-már "fertőző" is lehet... :)

Farkas Ádám

30-as a szár,,, nem hiszem hogy tudnád használni [#beka2][#circling]

wkbgzy80t

A nitridálás szuper dolog, de figyelni kell, mert kis mértékben változhat a méret. Amit én tapasztaltam: kb 20x25x5 gyűrű, nitridálás után 2-3 századot változott. De ki lehet takarni részeket, és akkor csak részben nitridálódik az alkatrész felülete.

Motoros

Béni

Mivel a technológia alacsony hőmérsékletű hőkezelés (600 fok max.), a deformáció nem jelentős. A méretváltozást az anyag felületének duzzadása okozza. (A beépülő nitrogén miatt.)