Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

000000000

Uhhh Misi! Szuperek ezek a videók!
De a sok netezés helyett csináljad már a géped mechanikus átalakítását is!:), hogy mi szintén ilyesmiket videózhassunk hamarosan, csak még megtűzdeljük egy kis négyszög-hatszög-csavart kúpos ovál, stb... esztergálással!

svejk

ER32-es patronba fogtam az anyagot, a gépi satuba meg a kést.  
Kényelmes volt a késmagasság állítás. :)

Motoros

Nem kell leragadni a forgácsnál. Ez csak geometria kérdése. Spiccréz esetében amúgy sem gond, de a programmal is lehet forgácsot törni.
Effajta gépek alatt is ott a hatalmas forgácstér, de a mi kis gépünknél ez már nehogy gond legyen.
Az a burkolat a legolcsóbb amit el sem kell készíteni. És ez is megoldható, csak most nincs elöl a fotó.

svejk

A lassú revolver fej ellen meg megoldás ha a forgatás is levegős, pl. egy kilincsművel.
Ha már a rögzítéshez úgy is valószínű kell sűrített levegő, akkor miért ne?
Nem is értem a topic lejen levő linken, miért kombinálta a fickó a léptetőmotort pneumatikával.

svejk

Tudod ha az embernek van egy elképzelése és lát is megvalósított példát belőle, tetszik is, akkor nehezen mozdítható ki a bűvös körből.
De hátha neked sikerül, ne add fel.

Motoros

Baromi jó a Laci féle gép. Hasonló valamin agyaltam, de még eddig sem jutottam.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Eszterga%20kezdem%e9ny/eszterga%20lesz%20008.jpg" TARGET=_fnew>ezt a szerszámbefogó megoldást honnan szedte? Gyári?

Motoros

Figyi! Én is inkább álmodozni szeretek mint dolgozni :((
Ezért jó a virtuális csicsa világ mert azt könnyen magunkévá tehetjük.
A  valóságban meg egy lyukat sem tudunk kifúrni.

svejk

Hogy hívják azt a régi fórumtársunkat aki 1 mm-es fúróval fúrja a rozsdamentes szűrőszerűségeket?
Talán Szolnokon lakik, és Tibor45 csinált neki hozzá vezérlést. Hátha van még a tárban kép és videó a gépéről.
Az is valami gyári automata gép volt átalakítva.

De hát nekünk a legnagyobb gondunk a váz elkészítése, azért is indult a topic. :(

svejk

Gyári...MÉH-telepen találta, egy 8-10 darabot. Azóta sincs több :(
Egy lin. sínből egy pár tizedet kellett lemarni és pont passzoltak rá.
Szinte minden irányban finoman állítható.
De se gyártó, se utánpótlás... :(

Motoros

--tudom, hogy az én gondjaimra ez a megoldás elérhető áron.
De tényleg ez csak egy részproblémára egy részmegoldás. De az más gondja és azt oldja meg más.

svejk

[#taps]
Ez a nagy többségünkre így igaz, de Te azért ezen a téren nem tartozol közénk. [#eljen]

Motoros

Beszélj vele, hogy több van neki 8 drb-al mint amennyi kell. Engedje át nekem. :))

svejk

Szerintem csak halála után :)
Ismerem már ilyen téren...aminek tudja az értékét el nem adná semmi pénzért.

Motoros

Sajnos közétek tartozok. Persze társaságban tagadom :))))

Motoros

OFF: Igen ez ismerős. Mondtam az aszzonynak hogyha elpakolok akkor ásasson egy jó nagy gödröt és az összes vasamat dobja rám, nehogy már az ócskás cigány kotorásszon a kincseim közt.