Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

000000000

Nagy Zoltán fórumtársunkra gondolhattál, de Ő Békéscsaba mellett lakik.

Egy Ebosa M32 esztergagépet alakított át.
Annak idején (lassan 3 évvel ezelőtt) volt erről szó itt a Fórumon.

Főbb paraméterek:
Robsy DC szervo vezérlő  
80W Yaskawa DC szervo motorok az X, Z szánokon  
Robsy CNC eszterga vezérlő szoftver  
http://www.youtube.com/watch?v=MQ9zUmUbQ7o" TARGET=_fnew>M5*0.8 menetesztergálás

Sz.József

A BF20-tól valami nagyobb szerkezet lehetett, amit átalakítottak a Fogarasi úton...
Végül is mindegy, a lényeg, hogy jó volt rajta dolgozni. (automata száladagolós volt)...
Az ajtónál lévő kis vaslemez hivatott megakadályozni, hogy gigszer esetén ne bökjön hasba a szálanyag. :)

svejk

svejk

Bizony, lányos háznál nagy valószínűséggel ez a vég. Nálam is detto. :(

svejk

Sajnos úgy látom az FTP-nken nincs fent anyaga. Kár...

Motoros

Lányos ház....hagyd el. A nagyobbik lányom egyszer résnyire rámnyitotta a műhelyajtót. Bennem megállt az ütő...na végre.
Aztán bekiabált valami mozipénzről vagy miről...és eltünt mikor közöltem, hogy ilyen itt nincs csak meló.

Motoros

http://www.prototrains.com/feeler/X-Zmech.jpg" TARGET=_fnew>Itt egy szép de nem teljesen helyes megoldás a szánokra. Jól látszik, hogy milyen egyszerű a szerszámozás. Bármit befoghatsz ami otthon van, ha csinálsz egy passzoló befogót.

000000000

Bizony, lányos háznál nagy valószínűséggel ez a vég. Nálam is detto. :(

Farkas Ádám

Varga László

Fiús háznál viszont az a bökkenő hogy hamar leamortizálják a megörökölendő dolgokat, történt egyszer:hogy a homokozóban találtam meg a digitális tolómérőmet és a mikróméteremet,mert elérhető magasságban hagytam.(pedig ki vannak tiltva a műhelyből)

VViktor

Szia. Honnan tudod,hogy nem a szemcse nagyságát mérte vele? :D

Varga László

Valószínű hogy szét akarta válogatni.

svejk

Nem úgy lehetett az, csak neked van kikre fogni! :)
Én meg ha nem találok meg valamit akkor mindig az UFO-kra kell fognom :(
De rendesek pár nap múlva mindent visszahoznak, csak nem oda rakják ahova én emlékszem hogy tettem :))

000000000

Biztos látta, hogy a papa is mindig azt buzerálja. [#vigyor]

Varga László

Na-na sokszor voltam én gyanúba mert mert a garázsodban jártam.