Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

y72m8w6js

Jah! Már én is voltam UFO.[#vigyor]

y72m8w6js

Így könnyű! Még inasod is van.....[#eljen]

Motoros

ÁDÁM! Egy jótanács:
Marásnál vagy esztergályozásnál használj hűtőfolyadékot méghozzá úgy hogy gőzölögjön...bűzölögjön rendesen.
Ha a kiscsaj még ezt is beszippantja...tehát gyakorlatilag a meló hatással van minden érzékszervére -rögzül nála az élmény.
Így talán van esélyed, hogy pár év múlva is benéz a műhelybe. Az is fontos, hogy az alkotás sikerélménye is meglegyen...találj ki valami kreatív melót aminek a végeredményét elrakhatja emlékbe. Később ez előhívja az eseményt.Tapasztalatból mondom.

Kristály Árpád

Halihó Mindenkinek!

Több kérdés jött a cnc eszterga váz lehetőségre:
Az képen látható ""rozsda"" kézzel letörölhető!
(egyszer ázott meg)
A lin síneknek a menetek mérete M-6 ebből 2x18db van. a két furatsor távolsága 185-milliméter, a furatok közötti távolság: 60-milko!
Árpád

Farkas Ádám

Szalai György

Anyatej illatú hűtőfolyadék? Egy kis gyémánt csiszolás, amiből megtarthat valamit? [#vigyor2]

robroy007

[#confused]
ennyi volt az eszterga fellángolás ?

Kristály Árpád

Sajnos...ez sok topicra jellemző...[#confused][#unalmas]
Reményeim szerint a kis műhelyekben...készül az igazi meglepetés....
Vbody!!!
Szerintem...a rakéták után szuper eszterát épít![#circling][#vigyor2][#wave][#wink][#worship][#worship][#worship][#worship][#wow1]

s7manbs8

Ahhoz, hogy valami hobbi még talán értelmes dolgokat lenne célszerű alkotni (nem spanyol viaszt olvasztani), ami nincs minden sarkon, nem tudom ilyen féle és elérhető árú ás minőségű kis cnc esztergácska nem létezik, amit már nem kell újra feltalálni ?

s7manbs8

Amúgy lehet, hogy a fő topic vezérek éppen síelnek a hétvégén a még kissé vizes havas Kékestetőn ... :) Lehet ezért van most ilyen nagy csend.

svejk

Te is a fellángolók közt voltál. Neked hova lett a tüzed?
Tessék vidd tovább a fonalat, vagy kezdj egy új gombolyagot.

s7manbs8

s7manbs8

Mi meg csak várjuk itt a kész eredményt, amit vasanyag áron majd megkapunk mi is ... :)

KoLa

Ha az is érdekes hogy egy működőképes hobbi cnc esztergának mik a hibái akkor én tudok mesélni![#wave]