Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

Autotec1

két orsót tud kezelni a vezérlő, ha szerencsém van akkor szinkronban, ha nincs akkor nekem kell megoldani. Tehát adott egy poligon eszterga kialakítására.

Istvan0728

Szép kihívás! Sok sikert a megvalósításához!

svejk

Valaki érdeklődött a közelmúltban levegős tokmány iránt.

Az alábbi esztergát most kezdik bontani azon ilyen van.
[#t19p190593#]

A főhajtás még érdekes lehet valakinek, egy 7,5 kw-os Omron van rajta az eredeti Mitsubishi helyett.

svejk

Minden eladó rajta, hívjátok bátran a fickót!

Istvan0728

Helyzet? működik már a géped?

Istvan0728

Indul a kis Emco Compact 5 CNC teljes elektronikai és részleges mechanikai felújítása. Megérkezett az elektronika javarésze.

Autotec1

már mozog ide-oda forog is , a végállások vannak hátra

Autotec1

Mennyibe állt meg a vezérlő?

Autotec1

Istvan0728

Írok üzenetet, mert lenne pár kérdésem.

Tambi3

Kedves Fórumtársak!

Ajánljatok nekem egy nagyon minimális eszterga szoftvert, mert nem találok olyat, amivel én is elboldogulnék, illetve nem maradt félbe a fejlesztése, mint többeknek... a DXF2GCODE-vel, LayCAM-al még a GPT sem boldogult többnapos harc után... az EZILATHE letöltést nem tudtam megtalálni, de 17 éve frissült utoljára, talán nem is menne... a Fusion 360 pedig messze meghaladja szerény képességeimet, no meg a pénztárcámat. Mit lehet kezdeni (az ilyen emberrel)???

Előre is nagyon szépen köszönöm!

Derűs napot kíván; Tambi!

D.Laci

Grbl_Gru_Lathe
A későbbiekben csak egy helyre tegyél vel kérdést, ne fusson több szálon.

Idézetet írta: Tambi3 Dátum 2025 május 26, 10:31Kedves Fórumtársak!

Ajánljatok nekem egy nagyon minimális eszterga szoftvert, mert nem találok olyat, amivel én is elboldogulnék, illetve nem maradt félbe a fejlesztése, mint többeknek... a DXF2GCODE-vel, LayCAM-al még a GPT sem boldogult többnapos harc után... az EZILATHE letöltést nem tudtam megtalálni, de 17 éve frissült utoljára, talán nem is menne... a Fusion 360 pedig messze meghaladja szerény képességeimet, no meg a pénztárcámat. Mit lehet kezdeni (az ilyen emberrel)???

Előre is nagyon szépen köszönöm!

Derűs napot kíván; Tambi!