CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

3wc337ax5

A kb. "ugyan azt tudja" kijelentéssel én nagyon nem értek egyet. Ég és föld a kettő egymáshoz képest.

gy56zcizd

A leírások átfutása alapján írta teljesen amatőrként. Mik a főbb különbségek és miért jobb az SZGH 990 tb?

gy56zcizd

Alaposabban utána olvastam. Jogos a megállapítás![#wink]

4im2adcie

Nekem kellene egy kínai, mégpedig a GSK CNC cég:  "GSK 928 TE II " tipusú 2 tengelyes esztergavezérlője, már úgy tudom nem gyártják, a cég nem is válaszolt a levelemre.
Esetleg tudnál segíteni?
Az ebayon vannak ugyan használtak, de nem merek belemenni, mert hátha ugyanaz a baja mint az enyémnek volt.

4im2adcie

Kösz, de nekem tök ugyanaz a tipus kell, hogy csak összedugjam a géppel és el tudjam adni, eredeti állapotban., mint már írtam a gép hibátlan újszerű és csak a vezérlője várna cserére.

muv745z2p

mindegyik egy kaptafára készül, minőségben van némi eltérés, ha van a géphez kapcsolási rajzod akkor nem nagy kaland egy más gyártó vezérlőjét feltelepíteni

muv745z2p

ma is haladtam egy kicsit

gsz03b27r

Szépen alakúl.
Egy kérdés: Miért zsúfoltad a hajtásokat be a felső részbe, mikor a vezérlő alatt van sok szabad hely?

muv745z2p

Oda mást tervezek, ha minden összejön és időm is engedi akkor kap egy hajtott szerszámot

4a8dg8sxf

Szervusz!
Rákerestem erre a szerszámváltó fejre.
Ott nem találtam magát a szerszámtaró fejet.
Azt te készítetted hozzá, vagy azt is meg lehet venni valahol?
Kérlek ha van rá időd, írj kicsit többet erről a revolver fejről.
Pétdául a központ magassága a szerszámtartó fel átmérője.
Köszönöm.

muv745z2p

szia, ez egy elég ritka VDI 30-as fej 240-es az átmérője. Én még sehol sem találtam hasonlót

4a8dg8sxf

Köszönöm, megtaláltam.

837pzgjm7

Hajrá gépépítők!

Aki egy E1N-E2N geometriai paramétereihez hasonló CNC esztergát szeretne építeni, annak itt van egy kitűnő gépalap. Több évtizede pihentetett megmunkált öntvény.

[#t19p193435#]

Vettem egy nagy levegőt, és úgy döntöttem elengedem.
Legalább harminc éve vagyunk együtt.
Lehet, hogy nem a legjobb időszakot választottam ki, de talán ez a hőség ...

Annak idején különösen előnyösnek tűnt számomra, az öntvény belsejében elhelyezett tarapézmenetes orsó, mint előtolási lehetőség.
Laposvezetékes megoldásban (TURCIT, MOGLICE) gondolkodtam, ahogyan eredetileg is készült, mozgott.
(Egy D1000 mm-es körasztalú szovjet/orosz vésőgépben ez volt a kos.)

Ma sokkal inkább a lineárok jöhetnek szóba, ahogyan a második kép is mutatja.
Lehet hozzá találni rajta megfelelő megmunkált felületeket.

Az energia fogytán, átadnám a lehetőséget másnak.