Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

Autotec1

Az is van , még az uccnc-hez vettem. Sajnos ez vezérlő sem tud egyszerre két kézikereket lekezelni

guliver83

Miért nem LinuxCNC az tudja a több kezikereket?

Autotec1

kérdezed, vagy mondod, hogy tudja a két kézkereket?

KoLa

A Linuxcnc tudja, de minek!?
Én mondhatni, gyakorlott Linuxcnc használó vagyok esztergagépen, az MPG lehetőségeit főleg szerszámbemérésnél használom, ráérős a művelet, nem kell egyszerre két irányba mozogni, csak egy kattintás a tengelyváltás.
Annó az EUCNC hobbi esztergámon én is akartam hogy egy időben két irányban tudjam mozgatni a tengelyeket! hamar rájöttem hogy erre jobbak a hagyományos csúcsesztergák!

Autotec1

Egy Weiler E30-as esztergán próbáltam a két kézkerekes mozgatást, és felettébb életszerű volt

guliver83

Bocsánat!
Miért nem a LinuxCNC választottad?
Az tudja a több kezikereket.

Autotec1

Most már maradok a "gyári" vezérlőknél. az utolsó uccnc frissítés okozott némi zavart a mindennapjaimban amit nehezen emésztettem meg

KoLa

A LinuxCnc nem egyenlő az UCCNC-vel.

dezsoe

Az
Idézutolsó uccnc frissítés
egy teszt-, avagy fejlesztői kiadás. Arra való, hogy vállalkozó kedvű emberek teszteljék és a tapasztalataikat elmondják. Termelésre nem javasolt a használata, arra ott vannak a stabil verziók.

Ez nem a CNCdrive találmánya, rengeteg rendszert így fejlesztenek. Csak hogy két apróbbat mondjak: a Linux különböző disztrói, sőt, a Windows fejlesztése során adnak ki nyilvános tesztverziókat.

Autotec1

Kezd formás lenni.

Vetesi75

[#eljen] Nekem is tetszik.

zsolt123

Sziasztok, van itt valakinek grbl/grblHAL tapasztalata?

Jobban hiszek a mérésekben mint a matematikai modellekben, ezért egy kísérleti esztergát/marógépet szeretnék összerakni, elég nagy műszerezettséggel (lineáris útmérők, optoencoderek, gyorsulásmérők, erőmérő szenzorok, feszültség és árammérők stb.). Mach3-mal dolgoztam már, erre a feladatra nem látom megfelelőnek. Mikrokontrollerekre korábban már fejlesztettem, ez nem idegen a számomra, így egy ethernetes STM32H7 kártya köré építeném ki a rendszert szintillesztőkkel, optocsatolókkal, darlingtonos kimenetekkel. Szerintetek?
villamosmérnök, rendszergazda, hobby CNC-s

onagy

GrblGRU próbaüzemével én is ezen rágódom. Annyi fűszerezéssel, hogy az E2N keresztszán helyébe felszerelt x/z hajtott tengely-adapterrel kívánom megvalósítani, az eszterga átalakítása nélkül. Rövid munkaút elég nekem, talán jó is lehet.
O.

Autotec1

mivel keskenyebb és könyebb lett így egy kis betonnal pótoltam. motorok szánok összerakva, egy kis vezeték és az olajozás elosztója hiányzik a teszthez

Autotec1

Krónikus helyhiány, ezért kapott egy kihajtható panelt