CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

muv745z2p

Az is van , még az uccnc-hez vettem. Sajnos ez vezérlő sem tud egyszerre két kézikereket lekezelni

8gwpaca0r

Miért nem LinuxCNC az tudja a több kezikereket?

muv745z2p

kérdezed, vagy mondod, hogy tudja a két kézkereket?

7snm9r7t

A Linuxcnc tudja, de minek!?
Én mondhatni, gyakorlott Linuxcnc használó vagyok esztergagépen, az MPG lehetőségeit főleg szerszámbemérésnél használom, ráérős a művelet, nem kell egyszerre két irányba mozogni, csak egy kattintás a tengelyváltás.
Annó az EUCNC hobbi esztergámon én is akartam hogy egy időben két irányban tudjam mozgatni a tengelyeket! hamar rájöttem hogy erre jobbak a hagyományos csúcsesztergák!

muv745z2p

Egy Weiler E30-as esztergán próbáltam a két kézkerekes mozgatást, és felettébb életszerű volt

8gwpaca0r

Bocsánat!
Miért nem a LinuxCNC választottad?
Az tudja a több kezikereket.

muv745z2p

Most már maradok a "gyári" vezérlőknél. az utolsó uccnc frissítés okozott némi zavart a mindennapjaimban amit nehezen emésztettem meg

7snm9r7t

A LinuxCnc nem egyenlő az UCCNC-vel.

huatn6gfd

Az
Idézutolsó uccnc frissítés
egy teszt-, avagy fejlesztői kiadás. Arra való, hogy vállalkozó kedvű emberek teszteljék és a tapasztalataikat elmondják. Termelésre nem javasolt a használata, arra ott vannak a stabil verziók.

Ez nem a CNCdrive találmánya, rengeteg rendszert így fejlesztenek. Csak hogy két apróbbat mondjak: a Linux különböző disztrói, sőt, a Windows fejlesztése során adnak ki nyilvános tesztverziókat.

muv745z2p

Kezd formás lenni.

3wc337ax5

[#eljen] Nekem is tetszik.

0g8wwjugu

Sziasztok, van itt valakinek grbl/grblHAL tapasztalata?

Jobban hiszek a mérésekben mint a matematikai modellekben, ezért egy kísérleti esztergát/marógépet szeretnék összerakni, elég nagy műszerezettséggel (lineáris útmérők, optoencoderek, gyorsulásmérők, erőmérő szenzorok, feszültség és árammérők stb.). Mach3-mal dolgoztam már, erre a feladatra nem látom megfelelőnek. Mikrokontrollerekre korábban már fejlesztettem, ez nem idegen a számomra, így egy ethernetes STM32H7 kártya köré építeném ki a rendszert szintillesztőkkel, optocsatolókkal, darlingtonos kimenetekkel. Szerintetek?

7x4dtdpf6

GrblGRU próbaüzemével én is ezen rágódom. Annyi fűszerezéssel, hogy az E2N keresztszán helyébe felszerelt x/z hajtott tengely-adapterrel kívánom megvalósítani, az eszterga átalakítása nélkül. Rövid munkaút elég nekem, talán jó is lehet.
O.

muv745z2p

mivel keskenyebb és könyebb lett így egy kis betonnal pótoltam. motorok szánok összerakva, egy kis vezeték és az olajozás elosztója hiányzik a teszthez

muv745z2p

Krónikus helyhiány, ezért kapott egy kihajtható panelt