CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

4im2adcie

ha leviszem 1-2 millával akkor én fizetek, hogy elvigyék.[#csodalk]
Ennek a gépnek rengeteg tartozéka egyebe van ami árnövelő, aztán van egy csomó árcsökkentő tényező is.
Namost ennek az ára akkor dől el amikor a potencionális vevő idejön megnézi átdumáljuk aztán egymás tenyerébe csapun.
Tehát ha az adok veszekbe beírok egy irreális magas árat akkor sokan komolytalannak tartanak, míg túl alacsony áron nem akarom eladni.
Mert szerintem kétfajta ár van : egyik az irreális alacsony és akkor az is megveszi akinek nem kell....de majd jó lesz az valamire, vagy tovább adja.
A másik pedig a reális...vagy annál magasabb ár, de ekkor meg ki kell várni hogy valakinek pont ez kelljen...ehhez lehet sok idő kel.
Na ezért nem teszem még fel mert nem sürgős és agyalok mi legyen. Ez egyébként pl célgépnek ami mindíg ugyanazt gyártja kiválló lenne, kis helyeen elfér ezen sincsen szegnyereg...még a régi világból jött, de az üvegléces rendszere szinte ..szinte a mikronos tartományt tudta, na jó a századost. Aki utána néz a Spinnernek az tudja, hogy ez nem egy összelapátolt gép, sajna az idő.
De nagyobb ráfordítással szinte mindenre is jó.
Még pontosítom a paramétereit és a lehetőségeit

3ztiz2p39

Ha mindenki így gondolkozna üres lenne az adok-veszek topic, sőt a piactereken is focizni lehetne. Talán még bolt sem lenne. :)

3ztiz2p39

Oké, mondjuk a piacon élő kapcsolat mint amit Te szeretnél.

muv745z2p

Sziasztok
Adok-veszek oldalon hirdetek, egy szinte kopásmentes weiler 120 cnc esztergát
Bfradtam az új vezérlő telepítgetésébe. Részletek ott.

rcxk9dpbt

Szia.
Nekem a hirdetés megfogalmazásából úgy jött le hogy csak az elektronikát adod el róla.
Gondoltam is Laci megint új vezérlést épít..

muv745z2p

1 éve építődik, elegem lett
A dc szervo nem lett a barátom

rcxk9dpbt

Cseréld le, van pár 1kw ac szettem..

muv745z2p

Beszéünk, 1 hétig várok, hátha valaki rávetődik, ha nem akkor nekiesek

ywathzay

Mi a gond a dc szervo-val?

3wc337ax5

Egyetértek. Kollégákkal utánanéztünk és mivel mindegyikünk krónikus hely és idő hiányban szenved, sikerült is lebeszélnünk egymást róla.
(Cégnél most is nyakamba varrtak a51nx-et, mindenestől. Betanulás/betanítás, felszerszámozás, készülékezés, kisebb rendszeresen visszatérő szériák optimalizálása a technikához (egyáltalán nem erre fejlesztették ki ezt a gépet) - szóval megy az agyalás és egy jó pár héten keresztül megszervezték a szabadidős programomat... De közben ugorjak el helyettesíteni a függőlegesre, meg csináljam az eszterga gépbeállítást is, mert kevés ott is a szaki, nem győzik, meg az is jó lenne, ha osztódással tudnék szaporodni az egyéb teendők miatt. Csodálom, hogy a nagy túlórastopban a februári óraszámomra nem tettek megjegyzést.  :) )

muv745z2p

ha működne semmi bajom nem lenne

muv745z2p

weiler 120 cnc átalakítása. 1 év sikertelen dc szervo élesztés után kezembe vettem az építést.
ha nem gond megosztom a képeket veletek.
Az üres szekrény szerszámtárolókét folytatja pályafutását
A 3kw-os Ac szervo, már megtalálta helyét

rcxk9dpbt

Ez a legideálisabb alap...
Eredetileg is cnc vezérlesű volt, nem kell nagy átalakítás.
Vezérléshiányos: az eredeti vezérlés nem javítható vagy költséghatékonyan nem beszerezhető.
Szerkezetileg jó állapotban van.
Rendelkezésedre áll minden az átalakításhoz.
Nem is lehet kérdés..

ywathzay

Mennyi a főorsó enkóder felbontása?

muv745z2p

1000 van ráírva, de az elektronikánál már csak 4/fordulatot mértünk