CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

zadtvxh38

Nekem a legnagyobb fúróm D20 tömör keményfém 1.600 1/min-el forog a főorsó az előtolás 0.25-0.28 mm/fordulat ha ezt kiszámolod másodpercenként 6.9 mm
Felraktam egy 7.5 kw-os főmotort meg egy 2.0 kw-os előtolómotort ( szinkron szervó )
Azóta öröm a munka.

7snm9r7t

Úgy látom hogy, két sztahanovistával' hozott össze a sors.[#nevetes1]
Én szépen dolgozok.

zadtvxh38

Ehez mit szólsz? Az idén jó lenne összerakni.

4im2adcie

Ide írom mert az adok veszekbe még nem tudok árat megadni.
Eladó lesz :
vettem kb 10 éve ( már talán írtam itt a fórumon erről) egy kínai cnc esztergát, KEDA CK 0640  nem hobbi de nem is egy csúcs, amolyan fapados. A yutubon is van (volt) róla videó amint a kínai nyomatja, de a gépről is van fotó.
Csak 2 tengelyes síkágyas.
 A gépváz öntvény a szánok csúszó egyenesbevezetésűek (jó merev) a kenés kézi olajpumpa, szegnyereg nincsen ez csak rövid darabokhoz való utó eszterga.
Áteresztés 50 mm,
 Vezérlő GSK 981 TE II ami meghalt se kép se hang, mint már írtam az akksi a panelon szétrohadt és mindent szétmart.
Még nem rendeltem meg az újat az ebayon van amik vannak azok használtak és félő hogy ugyanaz a hiba. A cégnek írok majd, a levél készen, de már ez a vezérlőtipus nincsen gyártás alatt csak egy modernebb fajta van ami viszont csatlakozóilag nem megy bele....buherálást igényel....kerülném.
A kódkészlete a vezérlőnek egyszerű, csak a gépen lehet bevinni a kódokat de ez az egyszerű daraboknál nem gond.
Jó angol gépkönyve van még én is megértem, de fent van a neten is valahol.
A gépváz nincs széthajtva csak 3000 munkadarab készült el, szinte bejáratós.
Na ha esetleg valakit ez így érdekel akkor megkereshet telefonon, ne írkálj.
 Nagyon valószinű, hogy csak céges lesz a vásárló. Számlát + adásvételit természetesen adok.
 Mivel ez egy daruskocsis téma, csak a viszonyok miatt olyan teherautó viheti amin van daru (KCR 3.5 pl) .
Ha így nem kell akkor próbálok szerezni vezérlőt és kompletten adom. persze akkor már más lesz az ára.
 Az árat még az irányárat sem,- nem igazán tudom, még ezen dolgozok.
Nem akarom elkótyavetyélni de a realitások talaján maradnék.
Eladni akarom és nem árúlgatni.
Sajnos garanciát nem tudok adni mivel ilyen állapotban van, és a szállítás is a vevő felelősége.

A gépben természetesen bent van a főorsó motor, annak a frekiváltója, a 2 darab 1.2 KW os AC szervó meg a vezérlője.
ha lenne jó vezérlő akkor csak össze kéne dugni és már menne is.
A  32 mm-es golyósorsó tengelyvégeken ott az enkóder.
Nincsenek végállás kapcsolók meg referencia kapcsolók de úgy volt megoldva, hogy a  nulla felvétele után ha akár elment az áram akkor is tudta hol van, csak visszakapcsoltam és ment tovább. A program kb 2 másodperc alatt betölt (lehet valami DOS van benne....nem tudom)
 3 fázis kell.
Természetesen a bemért szerszámokat sem felejtette el 20 szerszámot tárolt.
Revolverfej azt hiszem rávaló kapható, nekem nem volt szükségem rá.
Ha kénytelen leszek megoldani a vezérlőt is akkor lesz garancia ami sajna árnövelő tényező. De ezt szeretném megúszni és nem belegabalyodni.

4im2adcie

Pontosítok: a főorsó furat 50 mm, de rá csak kb 100-as tokmány megy, ez jár is hozzá, új 3 pofás külső belső.
Az 5C patronok külön pénzért járnak 28 mm-ig van, de a Hódnál van minden féle ( kör hatszög négyszög stb)
Még két nagyon fontos dolog kimaradt:
A főorsó tengelyvonala és a T nútos asztalsíkja közti távolság 31 mm.
A főorsó tengelyvonala és az esztergaágy között 180 mm van tehát elvileg kb 350 mm átmérő elforog, na de ez nagyon ellenjavalt üzemmód, nem fékdob eszterga.

4im2adcie

Na mi lesz? nem nagy a tolongás a gépem körül,se telefon se semmi?
----- lehet bele kell vágnom a vezérlő beszerzésébe.
Megy az email a GSK-nak és akkor már az ára a csillagos ég lesz....kb a mostani új árának a fele. Nem akarok senkit ijesztgetni, nem azé mondom.
Ezzel nagyon lehet ám termelni.

lehet az is hogy a GSK-nak olyan levelet írok, hogy elküdi az új vezérlőt ingyé.[#boxer][#nezze]

vg8t6er64

Adok én neked ingyen kipróbálásra egy Robsy CNC esztergavezérlőt hozzá.

4im2adcie

Sajnos nem megy mert nekem már ez nem kell és ha eredetit veszek akkor összerakom és kész vihetik.   A Robsy vezérlőt hozzáilleszteni nem kis meló lenne, én már nem akarok semmibe belemenni, csak kimenni. tehát vagy tudok eredetit szerezni, vagy így adom el kényszerűen, hiányosan ár alatt...ami ugye nem lenne jó.

vg8t6er64

Szerintem attól is sok függ, milyen munkára veszik meg tőled az esztergádat.
Ha csak alapműveletekről van, akkor Robsy esetén kell 4 vezeték az X, Z hajtások step/dir jeleihez, a főorsódhoz fordulatszám potméteréhez még két vezeték a (start/stophoz).

De alapvetően egy ilyen próba kapcsán arra is gondoltam, hogy csak bemutathatod a gépet esztergálás közben a valóságban korlátozott funkciókkal.

De értelek, ha a teljes kiépítéstől "menekülsz", ha erre is igénye van a vevőnek. Így aztán marad az, amit írtál: drága pénzen megveszed az eredeti vagy azt kiváltó vezérlő modult.

3wc337ax5

A Spinner jobban izgatná a fantáziámat!  :)

4im2adcie

Szia !
Rendben beszéljünk róla, mondjuk telón.
Üdv
M.

rcxk9dpbt

Ez nem az adok veszek, de ha megemlítettél volna egy kb árszintet és az jó, akkor talán lenne érdeklődő.
Itteni barkács emberek szerintem vezérlő nélkül is megvennék ha jó az ár.

4im2adcie

Pont azért raktam ide mert nem vagyok képben az árakról, hátha kialakul így is valami.

3ztiz2p39

Ne szégyenlősködj, írj egy árat rá az adok-veszekben.

Aztán ha nem lesz rá kapás két hét mulva lejjebb viszed az árát 1-2 millával.