Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

u3xrz0cut

[#eljen]Sok embernek elérhetetlen egy gyári cnc. (sajnos)
Miközben a munkájához szüksége lenne rá!
Vannak ettöl drágább és haszontalan hobbik is!A kényszer nagy úr és ha még hasznos is, akkor pedig ne lombozzunk le senkit!

000000000

Csináljátok, hajrá!
Majd ha már sokszöget, vagy ovált akartok esztergálni vele, akkor az esztega vezérlő progim mint egy lehetőség a sok közül a rendelkezésetekre áll.
Az meg már megszokott itt egyesektől, hogy elveszítik a realitás érzéküket, és eljátszák a sértődöttet.
További jó népi esztergálgatást Nektek, eltűntem ebből a topikból egy időre, mint Misi.

v2vhwz32z

Ha például nekem nincs pénzem profi cuccokat venni, lehet, hogy a felvázolt ötletek alapján egy cnc faesztergát építhetnék.

svejk

"Különben is egy váz szerinted sikba marva mennyibe fog a végén kerülni Áfá-s számlára? "

Ha nem olvastad volna, többek közt ezt is megpróbáltuk megtudni.
Ha nem felelt volna meg a pár fellelkesült fórumtagnak akkor kerestünk volna alternatív, vagy uram bocsá' igénytelenebb megoldást.  
Mert ezt is megtehetjük, megbeszélhetjük.

4um5b65d

Bennem is ez vetődött fel először, mikor elkezdtem olvasni a topicot, mint Tiborban.
Ezért született az az ominózus #22-es hozzászólás is.
Ne keresgéljetek vissza, bemásolom ide.
"Az ötlet jó, de mégsem."

Valóban nem lehet mindenki számára használható gépet készíteni, de még egy vázat sem.
Az, hogy kapásból a ferde ágyassal nyitott a topic szerintem nem szerencsés.
A ferde ágynak valaki ecsetelte a hátrányait, az előnyét is valaki.
Azt viszont alapból el kellene dönteni, hogy nagyon nagyon hobbi gép lesz belőle, vagy kicsit ipari-kicsit hobbi, vagy totál ipari gép.
Teljesen más gépet kell tervezni mindhárom esetben.  
A hobbi gépnél ugye nem is kell ecsetelni az árat. Akkor a ferde ágyas kapásból megbukott.
Viszont a hobbi gép is lehet dizájnos, akkor meg milyen jó a ferde ágyas.
Ember legyen a talpán aki el tudja dönteni, hogy mi kell a népnek.
Az amit Svejk mondott, ha már itt vagyunk akkor "hasznosan segítsük az építést", vagy "óvóan romboljunk le a hibás vágányokat" az teljesen helyt álló.

svejk

Gyanítom Te lennél az utolsó akinek a segítségét kérnénk. [#nyes] (még soha nem tettem ki senkinek ezt az idegborzoló zöld pofát :( )

svejk

Varsányi, megkövetlek, igazad volt, nem nőtt még fel a társaság egy ilyenhez, valószínű nem is fog!
[#worship]

(ugyanis a topicot meg sem akarta nyitni, előre látva a végét)

Járja csak végig a rögös, buktatókkal teli utat mindenki maga, úgy ahogy eddig tettük a marógépek építése kapcsán.

4um5b65d

Gondoltam én egyre.
Mi van akkor, ha normál elrendezésűre lesz készítve a váz, ha valaki ferde ágyasra szeretné akkor felteszi egy ferde adapterre az egészet. [#nyes]

4um5b65d

LÓF.SZT, most már tessék megenni amit főztél...
[#eplus2]

sasi

Olvasva a burjánzó ötleteket, eszembe jutott egy mondás: a kétpúpú teve is ló, csak kollektív tervezés eredménye.

Bocsánat, de nem tudtam kihagyni…[#smile]

4um5b65d

Akkor kezdjük el újra a topicot.
Kellene legalább 2 váz.

svejk

Majd megeszi, aki belesz@rt. :(

4um5b65d

Milyen igaz...
[#eplus2][#eplus2][#eljen][#eljen][#taps][#taps]

000000000

Mivel ötödször szúrogatsz, puffogsz itt megint ok nélkül, kénytelen vagyok még ezt leírni.
Ne magadból induljál ki, legyél már végre reális, előitélet nélküli velem, ugyanis rajtad kívül Mások is vannak ezen a Fórumon, és ha benéznél a topikomban, láthatod, van aki még segítséget is kér. Nyugi, és nyugi, senki nem rontja a csodálatos terveidet, bár éppen most látom, a nagy barátod a főesztergályos csak azért mert barát kritizálhat, én meg nem? Vicces vagy, de nem baj...., én megbocsájtok Neked, és továbbra is kevellek ennyi rossz idulatod ellenére is.
Na páááá!:)

4um5b65d

Tibor, azért ez nem teljesen van így.
Ha pár ötlettel lendítenél a projekten és pár lebaszással gátolnád akkor azért másképp nézne ki a malac fara.