CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Gondolom az sem lehet véletlen hogy csak 6 év fórumozás után, némelyek több marógép építésével a hátuk mögött mertek egy eszterga építésére gondolni.
Ráadásul minő balga módon közös erővel. :(

4im2adcie

Igazad van, vissza is vonulok, nagyon negatív a kisugárzásom. Ha gondolod törölheted is, mert ártani igazán nem szeretnék, ha már segíteni nem tudok.
Még annyit: tényleg nem minden eszterga könnyen cnc-sithető, de vannak amik igen. Pl a TOS R16 revolvereszterga, vagy a magyar gyártású Trix kis utóeszterga, vagy a kis Traub automata eszterga. Ezeknél minden adott csak a két tengelyt kell rátenni.

4im2adcie

Ezzel nekem semmi gondom. Mármint a közös erő hasznos , ha jó az irány.
Amikor kb 2 éve elkészült a vasvázas lézer vágott gépem...tudod amit a talikra hurcolásztam... akkor vki megkért, hogy tegyek rá forgatót is.
Én meg fogtam és fúrtam a bal oldalára egy lyukat, azon át egy tengely, egyik végére a tokmányt, a külső oldalra meg fixen felraktam a léptecset egy szíjhajtással.
Valahol van is róla fotóm.
Na mikor ez kész akkor nézegetem, hogy ez így már szinte egy eszterga, ha a késeket a "Z" re felrakom.
Felbuzdúltam...átterveztem az egészet egy kombi eszterga - maró gépnek.
Iskoláknak gondoltam oktatásra, meg ceruzahegyezőnek.
Hármat kivágattam, de sosem raktam össze mert elment a kedvem az egésztől.

besirkyjh

Szia  

Egy évre elhasználtad a negativjaidat :)  
A " torka fáj " gyogyszer melléhatása ez csak :)

Azért mert Te nem látsz benne fantáziát még adhatsz ötletet :) A másik meg ha tényleg hobbirol van szo akkor nem kel hogy " megtermelje " az árát .Minden hobbi iszonyu sokba kerülhet ( pl : a Svejk álltal emlegetett horgászat is , tudom , 4 éves korom ota horgászom ) .

3wc337ax5

Ha van valami anyagod a TOS revolver átalakításával kapcsolatban és hajlandó lennél megosztani, annak nagyon örülnék.
Én ezen agyalok: http://kepfeltoltes.hu/111209/011209_210236_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>RT26.

v2vhwz32z

Az építő jellegű kritika is kell!!  [#eljen]
Szerintem a legtöbben azért áldoznának százezreket a célra, mert valahol szeretnék hogy az legalább részben megtérüljön.
Ha az pénzügyileg és használhatóság szempontjából is egy jó alternatíva, meg kell fontolni meglévő gép átalakítását is.. bizonyos igényeknél ez lehet a nyerő!

3ztiz2p39

Nekem ilyen "elment a kedvem Tőle" projekttel van tele a sufni. :)

000000000

Nem negatív a kisugárzásod Misi, hanem reális. Csak sajnos itt Fórumon sokan szeretnek elszakadni a tényektől, pillanatnyi hangulat alapján csodálatos ötletek vetődnek fel.
Szerintem se lehet "egyenesztergát a népnek" csinálni, az eddigi beírásokból is kiderült, 10-en 10 féle igénnynel jelentkeztek. De azért sok sikert kívánok a vágyak mezején Mindenkinek.

besirkyjh

Tibor , ne mérgesits már Te is :)
Egy nyamvadt vázat szetretnénk amire mindenki épithet amit akar .Mire ez a nagy bölcsesség ? Nem szabad csinálni semmit mérnöki jováhagyás nélkül ?  
[#falbav][#falbav]

000000000

Ez a hobby lényege![#eljen]

000000000

Nincs a hozzászólásaiddal semmi baj!
Mindenben igazad van, reálisan gondolkodsz.
Itt egy kis spéci masina fog épülni, ami szemet gyönyörködtető és megmunkálást is végez.
Ez a mi hobbynk!

3ztiz2p39

Valóban nem Motorosé a negatív...

000000000

"Azt hiszem nem értem a topic lényegét, értelmét.  
Egyen esztergát kíván a nép ?  
Segítene valaki ? "
Ezt Laslie írta #16-ban, tudtommal Ő nem mérnök, viszont sokat szokott esztergálni.
Ne hogy már rettegjünk itt páran, ha valamit másképpen gondolunk, mint pl. Te!
Különben is egy váz szerinted sikba marva mennyibe fog a végén kerülni Áfá-s számlára? Nem is tudtam, hogy itt ennyi gazdag Hobbysta van, akik közben meg "agyonverik" egymást az adok-veszek topikban, ha éppen lemarad egy pár ezer forintos cuccról.:)

3ztiz2p39

Csak hogy Leslie mégis felfogta mire áhítozunk és mondott is vagy 3-4 megvalósítható jó ötletet, segítve az előrehaladást, vagy gátolva az eltévelyedést.

besirkyjh

Ha valamit más képpen gondolsz azzal semmi bajom !!
De hogy mindent az már kicsit sok .
Mindegy a célod elérted !!!  
Kiszálok vagy 2 hétre ! :((