CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

A külső burkolat meg vagy félrehúzható vagy felnyíló, ilyen kis méretű gépnél talán a felnyíló célszerűbb.

besirkyjh

Szia  

Mit burkoljunk ? Még vázunk sincs :)
Az már biztos hogy automata cserélös lesz ( legalább is a kialakitása lehetövé teszi ) !

4um5b65d

Persze hogy meg lehet, csak bonyolultabb.
Az orsó miatt úgy is ki kell vágni, kicsit többet vágsz az mit számít. Igaz a leghátsó falon is kijöhet az U vas...

4um5b65d

Na látod ez biztos nem így van.
Nekem van a gépen egy kicsi oldalra tolható - húzható.
Annyira gyorsan lehet vele dolgozni, hogy nem is érdemes felnyitóson agyalni. Balra kell eltolni az a lényeg. Persze az elektromos kezelőszerveket át kell gondolni, hogy ne told rájuk.
Meg aztán lehet azt két oldalra nyílósan is csinálni. De az alkatrész cseréhez mindenképp a balra nyílót érdemes megcsinálni és lehetőleg könnyű kivitelben.

besirkyjh

Meg lehet azt ugy is csinálni hogy a tokmánnyal egyvonalban már nincs se linvezeték se orso .

3ztiz2p39

Na mi van elakadtatok ebéd után? :)
Az biztos a linkelt gépen nem jó helyen vannak a kezelők.

4um5b65d

Basszki nem arról volt szó, hogy délelőtt fejlesztés, délután meg összehegesztjük a délelőttit ? :)

000000000

Ahol dolgoztam ott azt mondták,hogy levegővel nem szabadna a gépről a forgácsot letakarítani,pedig ott ilyen fém egymásba csúszó lemezes burkolat védte a prizmákat meg az orsókat,de a TMK-sok meg azt mondják,hogy akkor nem lenne melójuk ha minden előírást betartanánk :-)

000000000

Szerintem nem kell ide a fém porvédő,elég nehéz lenne kivitelezni meg amúgy is Vbodi meg már tudja,hogy hogyan kell nagyon jó harmónikákat készíteni.

000000000

Hát mivel, porszívóval?! [#csodalk]

9789sd68

de vízsugárral meg lehet!!
ezt én se értettem az NCT-nél

3ztiz2p39

Ja, leírhatnád a balra oldalra húzható előnyét. Gondolom gyártás technológiai okai vannak.

3ztiz2p39

Aki jártas az ilyen vázak hegesztésében beszámozhatná mondjuk a #176-os ábrát, hogy milyen sorrendben célszerű a varratokat elkészíteni.
Azt tételezzük fel, hogy egy "etalon" asztalra le tudjuk húzatni az elemeket.

3ztiz2p39

Holnap este(éjszaka) leszek legközelebb, addig tervezzetek ám ezerrel! :))

3ztiz2p39

Hátha addig Motoros, az öreg motoros is felbukkan. :)