CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Szóval a merevséget még át kell ezerszer gondolni, a "derékbatörést" a hosszanti laposvasak megfeleő elhelyezése akadályozza.
Alul és hátul lehet akár szélesebb is, mintegy nagy L alak.

6fabbzvm

Tudom szarul hangzik, h én is ezért nem vittem végig, csak az első borda belső síkjáig. De gondoltam kapja meg a nép amit akar, ez csak rajz itt bármit lehet módosítani még büntetlenül. :))

3ztiz2p39

Nincs semmi gond, ezért született a topic nyomjátok az ötleteket, csak meg kell találni a megfelelő paraméterű "ötletszűrőt" :))

3ztiz2p39

A sín alatti konzol végébe lehet menet vágni és a belső nagy falhoz csavarozni belülről.

dpzc3uzn

Nem kéne hegeszteni? Csavaros kötésnél nem kell minden kapcsolódó felületet megmunkálni? Ti is végigjártátok BF20-al.

3ztiz2p39

Na ezt ki fogja megérteni?? :(

3ztiz2p39

Egyébként maga az L alak egyáltalán nem egy merev valami. Biztos mindenki érezte már milyen nyegle egy egyedülálló szögvas.
Tehát lehet kell egy pár pici "andráskerszt" is :))

De hol van Szalai György?  
Most bezzeg nem tud idejönni "okoskodni". :))

dpzc3uzn

Az orsót nem kéne beletervezni valami védett helyre? A bordákba süllyesztve?

3ztiz2p39

Most már csak egy baj, én úgy tapasztaltam 12 fölött(sőt már azt is) elég gyatrán vágják a lézeresek.  
A 20 mm pedig az elméleti határ nekik.

Szóval én lehet lemennék 12mm-re (ebbe még elmegy az M8-is élbe) és több, jól megtervezett merevítés.

3ztiz2p39

De annak is ki kell vágni egy félkörívet.

Volt egyszer valami egyszerű Googlés rajzolóról szó. Jó lenne ha mindenki a saját ötletét meg tudná jeleníteni egy adott rajzból kiindulva.

3ztiz2p39

Sőt kettőt, hogy legyen a szegnyereg orsónak is hely.

3ztiz2p39

A két főorsótartót is jobban le kell csapni 45-fokban, egyrészt hogy jobban nézzen ki, másrészt hogy ne verjük le a bütykünket tokmánymeghúzásnál :))

4um5b65d

A hossz és a szegnyereg orsó legyen egymással szemben. Egymás folytatása ha úgy jobban tecccik. A találkozási pontjuknál elegendő 1db csapágyház 2 csapággyal.
A hossz motor kerüljön a főorsó (tokmány)alá.

4um5b65d

Te hogy szoktad meghúzni a tokmányt, nem függőlegesen áll a kulcs ? Inkább a tetejét kell laposabbra venni, hogy ne sokkal legyen magasabb mint a tokmány felső pontja.

4um5b65d

Vagyis átlósan a tokmány alá...