CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Őszinte legyek a #122-től nekem legalább annyira nem állt össze a CNC eszterga, mint az én skiccemtől.  [#wink]

A főorsóházat is hegesztett szerkezet lenne és utólag felfúrva?
A ferde vázra illesztés miként lesz?

w25nhezad

Ha van jóváhagyott, mindenki által elfogadott elképzelés, természetesen tudunk rá kalkulálni egy jó árat.

3ztiz2p39

Hogy ne kelljen rögzíteni. Az orsó megoldaná.

w25nhezad

A ferde vázhoz képest, x, y-ba eltolhatod az orsóházat.

3ztiz2p39

Értem én, de hogy kapcsolódik fizikailag a #122-beni rácsos ágyhoz?

3ztiz2p39

A sínek helyének a megmunkálását is meg tudnád oldani?

88nwcf22d

Variátorral kapcsolatban a mai robogókból is lehetne 5letet meríteni, az is mind olyannal van meghajtva..

w25nhezad

Kell egy alapkeret ami összefogja az egészet.
Szerintem a rácsos tartót kiönteni az orsóházzal (az ötőmintával együtt) olcsóbb, mint, lemezből vágatni, összehegeszteni, feszmentesíteni, megmunkálni.

w25nhezad

3ztiz2p39

Ha van szabadidőd számolj nekem egyet a  #123 skicc szerint.  
5+2 bordával, 800x400x400 térfogattal.
Csak úgy saccold meg a méreteket hogy arányos legyen. Gondolom 12-16 mm-es lemezvastagság elég lenne.
Összekötőkkel, összehegesztve, a két sín alatt, illetve még egy pár bázisfelület lemarva.
Egyelőre feszmentesítés nélkül, az egy darabnál úgy sem rentábilis, protónak jó lenne anélkül is.
Természetesen jöhet magánban is a kalkulált végeredmény.

3ztiz2p39

Akkor már lehet tárgytalan is a #144. :(

ncxe0hdha

Halihó!
Egy ötlet....a lassító áttétellel rendelkekő moci hajtás öntvény háza nem jó főorsónak illetve háznak?
Mert van egy levehető öntvény lap és a csapágyházak futnak ide lehetne tenni a főorsót!
A végére a szíjhajtást és az encodert tenni....

ncxe0hdha

Apropó..a MÉH telepeken mindig van több méretben!

ncxe0hdha

Halihó!
Egy ötlet....a lassító áttétellel rendelkekő moci hajtás öntvény háza nem jó főorsónak illetve háznak?
Mert van egy levehető öntvény lap és a csapágyházak futnak ide lehetne tenni a főorsót!
A végére a szíjhajtást és az encodert tenni....

spgkgiiaa

Kéne egyet vágatni, egyet meg önteni. Ha kész vannak, akkor az egyik találkozóra eljön mind a kettő. Leszünk rá 500-an, hogy agyonra teszteljük őket egy péntek-szombat-vasárnapi talin. Közben meg elfogy 300 kg finomság a bográcsból, fél teherautónyi kenyér, amit szétcsapunk 1,5 köbméter sörrel. Hol a hiba???