CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Szép munka, de nekem  nem tetszik mert nem ferdeágyas.
Ki csinálta?

nt4ibi7x

Egy cseh fickó. Csak ötletnek szántam.

3ztiz2p39

ra8nsmk6w

10 perc munka után nem látszik ki a forgácsból a gép. CNC- nél nagyon fontos, hogy egy programot ne kelljen megszakitani takaritás ürügyén.

wcsxp0uxa

nt4ibi7x

Én csak arra akartam utalni, hogy a gépvázat nem muszálj mindenáron öntetni. Van más megoldás is.

000000000

Ferdeágyas, hegesztett váz, szegnyereg nélkül, forgó szerszám cserélő. Természetesen hőkezelve, vagy rezgő feszmentesítéssel.
Mindenképpen lin. vezetőkkel!

9789sd68

mekkora problémát jelent a valóságban, hogy az er 32 partonnak 8° az ISO30-nak meg 8°17཮" a pontos szög állása?

000000000

Szerintem lehetne egy olyan vízszintes ágyas esztergát csinálni, amit viszonylag könnyen átlehet alakítani ferdeágyasra.Mindenki eltudja dönteni neki melyik az optimális.
Egy megoldás lehet ha az asztalt, amire felrakjuk a gépet, ez lehet zártszelvényből is, (ezt mindenki magának csinálja), azt csináljuk ferdére ,és így a gép is ferdén fog állni.

Másik megoldás ha a keresztszánnak az elől lévő oldalát ami függőleges, az a megfelelő szöggel az ágy alá döntjük, így erre a lapra lehetne dönteni az esztergát.
Pár menetes furatot elhelyezve benne, már a tartó asztalhoz is rögzíthető.
Ha az orsóház tokmány felőli oldalába is csinálunk pár menetet, okkor oda is felfogatható egy lemez aminek a másik vége a vízszintes  asztalhoz fogatható, ez megakadályozza hogy az egész gép előre billenjen.  
Akinek nem kell a ferde ágyas gép, az nem tesz fel semmi támasztékot és a gépet a talpára billenti, és kész is a síkágyas eszterga.

4a8dg8sxf

A maró futáspontosságával lesznek gondjaid, mert nem párhuzamosan fog szorítani.

3ztiz2p39

Ej, ha én úgy tudnék rajzolni ahogy nem...

3ztiz2p39

Hopsz, ezt kérdezzük csak meg D.Lacitól, hogy is van ez!!??

besirkyjh

Ez lenne az igazi ( majd sumákba teszek szegnyerget :) .

A forumunk minimum országos szintü és az esztrega után is valoszinü több helyszinröl lesz érdeklödés .Namost ha öntetjük a vázat akkor csak egy helyen tudjuk ezt megcsinálni mert luxus lenne minden öntösnek szerzsámot késziteni , ha egy helyszinen készül a váz akkor sulya terjedelme és távolsága miatt vannak plusz költségei is ( nekem például 30 000ft körül lenne a szállitás amit inkább linre költenék ) . A lézer vágás olcsobb és megye szinten legalább egy ilyen cég van is aki ezzel foglakozik .

Tehát : ferde ágyas , tokmányos és patronos ,szegnyereg nélkül lin vezetékekkel , hegesztett váz , forgo szerszám cserélös .

3ztiz2p39

Ez is tetszik nekem :))
Mint írtam egy protót úgy is össze kell hozni akár hegesztettből.