Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

svejk

Ha tetszik, akkor már csak az öntésről kell lebeszéljelek :))
A Csizi gépében 270 (de majd ő pontosít) csavar van. Ennek döntő hányada a vázat fogja össze, M6-osok.
Én simán összehegeszteném az enyémet apránként.  
A sínek alatt a húzott anyag elég jó merevséget biztosít, kiárázva akár hézagolva be lehetne állítani a két sínt.  
Laslie ötletével pedig már a főorsó futása is megoldódna.
a feszültség meg csak maradjon benne ha benn van.
Ha nincs nagy hőingadozás és utólag nem bontja meg az ember a vázat akkor lehet nem is lenne belőle probléma.
Az a kopogtatós engem még mindig nem győzött meg, nincs kézzelfogható bizonyíték.

svejk

Meg persze ezer technológia furatot, kivágást el lehet rajta helyezni, csak ne legyenek kritikus helyen.

4um5b65d

Laslie ötletével vigyázni kell, mert feltétele is van.

A sínek minimum hasznos hossza = kétszer a főorsó ház hossza + 4-5 centi.

svejk

Ez a kritérium a skic és a #152 ábra szerint ránézésre is teljesül.
Jó lesz az, nehogy már visszavedd tőlünk a mesterfogást :))

6fabbzvm

Módosítottam a Többiek által tett javaslatokkal:
-főorsó bordák 20mm vastag anyagból (többi borda 16mm-es, az összekötők 12x100, lin.sín tartók 40x60)
-D50mm furat a bordákon kábel átvezetéshez és egyebekhez
-főorsó bordák összekötése
-lineáris sín tartók végig futtatása teljes hosszban.
Most 218kg.
Képet most nem tudok felrakni, nem a saját gépemről írok és nem tudom a jelszót...

svejk

Miért is kell kétszer venni a főorsóház hosszát?

svejk

Küldjek egy jelszótörőt? :)

6fabbzvm

Írtam mail, oda jöhet! Köszi [#wink]

4um5b65d

Ja , ahhoz jó lesz, csak gondoltam nem az lesz a végleges, mert csaknem kereszt irányban akar "eltörni"  váz hanem hossz irányban. Vagyis az élére állított bordáknak javarészt hosszirányban kellene futniuk.

4um5b65d

Nem okvetlenül muszáj, de kell egyszer a főorsó hossz/szerszám hossz és kell egyszer a hajtómű hossz. Sokkal rövidebbre nem célszerű csinálni a hajtómű csapágyazást mint a főorsó hosszt.

svejk

Hopsz, azt hiszem nem azonos helyrajzi számú őrlőüzemben dolgoztatunk.

6fabbzvm

Tehát akkor a kép:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Gabesz/HCNC_eszterga/v1_1.png" border=0>

És a http://cnctar.hobbycnc.hu/Gabesz/HCNC_eszterga/v1_1.pdf" TARGET=_fnew>3D PDF is.

svejk

így már ok, tehát főorsó hossz + a kocsik által felvett távolság.

svejk

Csak hogy bosszantsalak :)
Már akartam írni Farkas Ádámnak is, hogy nem jó ha a sínek alapja végig megy mert ott beleül el kell helyezni a hajtómotort, áttételt, kutyafülét.

Farkas Ádám

Nem azért írtam mert rossz a skicc-ed, hanem ötleteket vártál,  
Nekem már nem fontos az öntvény, de azért fábol ne legyen :)