CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Mindjárt megsürgetem Varga Pistát.
Nála minden adott.  
Miért nem gyártatjuk le vele?
Már a feszmentesítőket is ismeri. :)

4a8dg8sxf

A Mach3-at kihagytad!
Bár nem tudom, miért ragaszkodsz hozzá.
Marógéphez jól használható, de az esztergálási opcióban nagyon sok a hiányosság.
Nem todom, miért bánnak mostoha gyermekként ezzel a résszel a fejlesztők.

w25nhezad

Szerintem szegnyerg kell! Ha valakinek nem, nem rakja fel. A lehetőség meglegyen.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Varga%20Istv%e1n/Ferde%20eszterga/G%e9pv%e1z.jpg" border=0>

Bocs, csak a tervet tudom felrakni, nem volt időm kimenni a műhelybe fényképezni.

3ztiz2p39

Ha kivágatott csavarozott vagy összehegesztett akkor én csak ilyen puritánt tudok elképzelni egyelőre.
Persze a bordák száma bárhogy változhat.
Ez a hajóbordás a Csizi gépénél bevált, elég stabil.
A Z lin. vezetői alá egy-egy kb. 40x60 mm-es hidegen húzott négyszögacél.
A bordák összekötéséhez szintén hidegen húzott 100x12 mm-es laposacélt használtunk
A leglényegesebb a két utolsó falon a nagy kör kivágás ahova a főorsót úgy lehet behelyezni hogy szögben állítani lehessen, tengelyének párhuzamosnak kell lennie a Z lin. vezetőivel.
(bár már tudjuk hogy azt is lehetne korrigálni mind az EMC2, mind a MACH3-nál)
No erre a befogatásra még nincs kész tervem (nem mintha a többire lenne :) )
Elöl lehetne valami karimás fix, hátul meg valami beállítós, excenteres vagy mitudoménmilyen.

Ez egy nagyon durva skicc, arra sem való hogy fikázni lehessen a rajszabályokat.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/ferde%e1gyas.jpg" border=0>

3ztiz2p39

No várjál, még csak most foglak megsürgetni :))

3ztiz2p39

Varga Pista!
Lenne kapacitásod egy pár vázat elkészíteni?

3ztiz2p39

Én biztos vagyok benne hogy ha bármelyikünk műhelyébe beraknának egy ilyen félkész vázat, pár hónap múlva lehetne használni a gépet.
De váz nélkül elindulni a semmibe?... [#nemtudom]

besirkyjh

Direkt hagytam ki szegényt . Pedig szeretem , amugy is a vázhoz semmi köze :)
Szerintem a Mach-nak annyi az már készen van és nem fognak vele foglalkozni .

w25nhezad

besirkyjh

besirkyjh

w25nhezad

Az orsóházat én külön kezelném. A helyzetével nagyon könnyen lehet állítni a megmunkálandó átmérőt.
Visszatérve a #122-re, a felső sínen vezetem a szegnyerget az alsó síntartón rögzítem az adott pozícióban.

3ztiz2p39

Most utálni fogsz :(

Mi alapján tudnánk árat kalkulálni magunknak?
-súly?
-adott vastagság és négyzetméter?
-hegesztési hegesztési varat hossz?
-munkaóra
Mi az ami még fontos egy árkalkulációhoz?

Szép lassan mindenki meg tudná úgy-ahogy csinálni magának, de Nálad adott minden feltétel, az anyagbeszerzéstől a végtermékig.
Néha a drágább sokkal olcsóbb....

88nwcf22d

Mért szeretnéd a szegnyerget is automatikusan mozgatni? De egyébként az is könnyen megoldható úgy hogy az is ugyanazon a linvezetön van, mint a hosszán, csak a két vezetőt olyan messze kell tenni egymástól hogy beférjen a két orsó a linek közé. De megint elkanyarodtunk a mérettől :)

w25nhezad

http://cnctar.hobbycnc.hu/Varga%20Istv%e1n/Ferde%20eszterga/Ors%f3h%e1z.jpg" border=0>