CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Hopp , valami eszembe jutott .Valami olyan konstrukxio kellene hogy ne forditott késeket keljen használni hozzá .Bár ezt ugyis ujra kel majd szerszámozni .

wcsxp0uxa

000000000

Ez a variátor dolog, valami ősi kombájnos cucc lehet, mert már a hatvanas évek elején láttam ilyet, amikor kimentem Apámhoz, mikor arattak.

A hosszirányú vezetőknél sincs minden rendben szerintem így, mert a vezetők nagyon egyoldalasan lennének terhelve.
az összképet, biztosan jó lenne megtartani, mert nagyon tetszetős.

wcsxp0uxa

Még az eszembe jutott ,hogy az egyéni megrendeléseket összerakva lehetne még takarékoskodni.(persze csak a húzósabb tételeknél érdemes)

000000000

Régóta foglalkoztat egy eszterga készítése, mert az a játék, ami nekem van, hát az, nem az igazi.
A főorsóra az volt az ötletem, hogy a furatot akár a helyén is el lehetne készíteni.
A keletkezett hővel lennének gondok, de szerintem nem végzetes a probléma. Lassabban kell csinálni. Kisebb fogásokkal és belülről hűteni.
A külsejét készre munkálni és a tokmánnyal ellenkező oldalra valami vezetőfélét kialakítani, ami a fúró rudat tartaná furatoláskor. Az is lehet, hogy hülyeség.
Amit itt láttunk hegesztett ágyat, nagyon szuper. Ezzel a módszerrel, akár ferdeágyas is lehetne.
A feszültségmentesítés, persze, nem egyszerű és „óccó”
Szóba került a kompozit beton. Nem tudom, hogy mi, de hátha lehet többet is tudni róla.

u3xrz0cut

Tetszik az ötlet! Ha nincs szegnyereg, akkor legalább valami anyagtovábbítás jó lenne! Aztán hadd dolgozzon a kicsike...[#eljen]

000000000

000000000

Szerintem, ezt a főorsó, „vezérorsó” közötti kapcsolatot nem kell túllihegni.
Úgy kell felfogni, hogy a főorsó végén lévő sokrésű tárcsa és a hozzávalók, egy generátor. Ami a „vezérorsót” hatja. És van egy tárcsa, ami fordulatonként ad egy jelet. A jel indítja a „vezérorsót”. Utána semmi szerepe.
Szerintem, akár számítógép nélkül is tudna működni.
Felesleges egy „ezerrel” száguldó jel, amit egy fordulat alatt ötszázszor szinkronizálni akarunk.
Terhelés hatására lehetnek ingadozások. De ha tudnak lenni, azt ellensúlyozni se nagyon lehet.
Szovjet módszer.
Annyival több puskaport bele, ha ötven méterrel arrébb csapódik be a lövedék, akkor is taroljon.

besirkyjh

Egyenlöre maradjunk a váznál de tervezzünk bele plussz helyet az egyéni kialakitásokra .
Mindenkinek más igénye van , lehet én is lábbal hajtom majd de a váz lehet ugyan az attol még!

000000000

Teljesen igazad van!
Nem kell vele foglalkozni, hogy minek készül a váz.
Ha elkészült, akkor is ráérünk azon aggódni, hogy mi fért bele és mi nem. mert a plusz hely csak úgy tud lenni, ha tudjuk mi az alap, amit bele akarunk tenni.
Bocsi, hogy beleugattam.
Ígérem, kerülöm a témát.

kgw0eik66

Ha már épített gép akkor hagy mutassam meg ismét a kedvencem.

http://www.lathes.co.uk/stepperhead/index.html" TARGET=_fnew>Eszterga

Nem mondom hogy ilyen legyen az itteni gép, de szerintem sok érdekes ötlet lapul a részleteiben.

3ztiz2p39

El nem tudom képzelni, hogy a mi terveinkhez melyik része passzolna?? hacsak nem a főorsó csapágyazása.

3ztiz2p39

Ennél még a MACH is többet tud, de az se jó.
Minél szorosabb szinkron kell.
De ezzel megint a végéra szaladtunk a kivitelnek.

besirkyjh

xe44memnh

Nehéz ügy lesz mindenki számára megfelelö gépet épitenetek.
Kell e a szegnyereg? Ha kel akkor a rögzitése sok problémát fog még okozni.
Tokmányos vagy patronos? Legyen mind a kettö. ER32-es patron esetén talán a 125-ös tokmányt elbirná a 40x1.5mm menet a föorsón, ha nem akkor lehet lépcsösen egy nagyobb menetet késziteni a föorsóra igy mindenkinek egyforma lenne és ki-ki mire használná. A 32-es patron talán még azért lenne jó mert az iso30 kupot belelehet húzni, hogy mire jó hát azt még nem tom... :)
Aztán egy vagy 2 kereszt szán? ha kettő akkor 1 vagy 2 hosszszán? 1 vagy 2 revolver fej, 1 esetén + normál késtartó? Vagy 2 mezei késtartó?
De akár lehet 2 föorsós is :)
Ha öntvény váz és után kel munkálni akkor kel e a lineáris vezetö vagy fém a fémen csúszon?
Motorok milyenek lenének? felfogatás és hely miat?
Most kaptam szét egy esztergát 25x10 es köszörűlt orsöim lettek (4db) ahoz kel méretezni :)
Cad szoftvernek a solidworksot ajánlom, gyorsan elsajátitható a kezelése és mindenki tudna rajta változtatni a megosztot fájlon.