CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Őőőőő... 500 Kg-ot mondtam, de lehet akkor épp jó napom volt. [#eplus2]

4um5b65d

Azt hiszem nem értem a topic lényegét, értelmét.
Egyen esztergát kíván a nép ?
Segítene valaki ?

3ztiz2p39

A #8-ban belinkeltnek én nagyon keveslem a váz anyagát.  
Maradhat a stílus de én minimum kicserélném azokat a 20-as zártszelvényeket a Csizi gépénél jól bevált lézerrel kivágatott hajóbordás megfoldásra. Ekkor egyben lenne a főorsóház is.

besirkyjh

Minél rövidebb annál jobb .Valojában 200mm elég is lenne .A 125-ös azért lenne jo mert a 100-al tele van a cerkám hogy állandoan pofát cserélek benne mert átmérö 40mm körül dolgozom jo részt .
Szegnyereg kel ezekre ? Ha nem kel akkor is tegyünk rá ( mégis kel a 300mm mozgás ? ) .

3ztiz2p39

Egy egyen gépet könnyebb elkészíteni ha valaki már kitaposta az utat.  
Könnyebb eladni, mert van referencia.

3ztiz2p39

Persze az eladást nem üzleti célzattal, de mivel ez hobby, akár bele is unhat az ember, vagy más előre nem látható probléma adódhat.

000000000

Öntészeti tervezésnél lehet,h KisKz is tud nektek segíteni,az ő nevében nem nyilatkozhatok,de szerintem még lehet,h neki is jól jönne egy eszterga.Sok sikert és kitartást kívánok a dologhoz.Jó lenne egy eszterga nekem is,bár annak is örülnék ha egy esztergatokmányt tudnék venni és azt feldobhatnám egy tengelyre.

4um5b65d

000000000

CNC esztergát a népnek!
Nagyon jó ötlet.  
Amint látom, már minta is van.
Nekem a szín nem lényeges. Bármilyen színben át tudom venni. A kérdés, hogy hol és mikor?

Ha ferde az ágy, nehéz lenne összehozni a marógéppel.
A ferde ágy, viszont előnyös lehet.
Szegnyereg nélkül nem nagyon lehetne semmire használni.

3ztiz2p39

Utópikus vízióm mikor 1 év múlva elmegyek agy találkozóra ott van 5-10 kívülről hasonló kis eszterga, mindegyikben van egyedi megoldás a részletekben és mindegyikkel mást gyártanak. :))

7snm9r7t

Az én EMC2 eredményeim még csak próba jellegűek! de nagyon stabilak a működésűket tekintve! érdekes! de a változó menetvágás tesztet vagy 15-ször ráküldtem a munkadarabra még, amikor már kész volt , nem hibázott! még akkor sem amikor kivettem sebességből és kézzel forgattam a főorsót!
A hobbi esztergályosnak sokat segít az EMC2 ha menetet kell vágni, de még a profiknak is!
Én most azt tervezem hogy ha lesz egy kis időm visszaállítom azt a bizonytalan ingadozó PWM-s főorsó hajtást! mivel az EMC2 ezt simán leköveti menetvágáskor!

3ztiz2p39

A kombi és univerzális dolgoktól ódzkodnék. Épp elég univerzális egy szerszámcserélős esterga önmagában. Marógépet pedig már mindenki "tud" építeni.

3ztiz2p39

Na jó, mindenkinek adunk egy ellenvélemény esélyt.
A Tiédet ellőtted, jöhetsz az építő jellegűekkel. :))

3ztiz2p39

Öntés előtt mindenféleképpen kellene valami prototípust összehozni, nem kis nagyképűség lenne anélkül leöntetni. :(

4um5b65d

Lehet, hogy még mindig nem értem.
Egy össznépi prototípust akartok létrehozni és kis sorozatban gyártani, eladni.
Esetleg ez az egész csak egy tanulmány lesz aminek a végén a kezünkben van egy kidolgozott műszaki dokumentáció ?