Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

KoLa

Szia Miki!
Nem jól emlékszel! ez akkoriban volt amikor már ismerkedtem a Linux-os Emc2-vel, de még a Mach3-al dolgoztam.
Tuba Istvánnak (Egyújabbgépépítő) volt egy fejlesztése amit bemutatott, lehet hogy még egy hatvani talin volt anno,szerintem képek is vannak, de nem tudtam hirtelen idelinkelni.( hogy lehet most nézelődni a tárhelyen? költői kérdés)
Az első db-ot megkaptam Tőle ajándékba, ezzel ment egyből a két mpg, amire már régen vágytam, ha jól emlékszem még kellett valamit telepíteni is,be tudtam állítani minden probléma nélkül, és működött az akkori számítógéppel is.

Miki2

Az UCCNC esztergálásra nem igazán alkalmas.
Meg lehet mókolni, de nem lehet vele úgy dolgozni, mint egy rendes, erre a célra alkalmas programmal.
Ezért bátorkodtam írni a LinuxCNC-t.

Miki2

Még egy apróság: tudomásom szerint a Mach3 tud 2 db MPG-t kezelni.
Még nem próbáltam.

Autotec1

most Jön az eszterga mód lassan

Autotec1

guliver83

Én megcsináltam LinuxCNC vel tökéletesen ment!

000000000

Tudom. Azért írtam amit írtam.

KoLa

Mi a véleményetek erről a gyári cnc esztergáról?
Szerintem eléggé 'bádog' hangja van, nem stabil, zörög, rezonál az a sok lemez mint hangszóró működik[#nyes]
Ettől még az én léptetős hobbycnc esztergám is stabilabb.
https://youtu.be/N0ufLL3qxKw
BUÉK!

TROMF22

Keresztmetszetet ugyan nem lehet látni, de úgy néz ki az arányokból, hogy egy hagyományos csúcseszterga felépítésű ágyra, egészen hátranyúló keresztszánra - mintegy a hátsó késtartó helyére - felraktak egy bazi nagy, nehéz revolver késtartót. Természetesen programozott szerszámváltással.

Szegény gép szerintem azért nyekereg, mert egészen máshonnan, más irányból és más értékű forgácsolóerőket kap, mint amelyeket az alapfelépítés kialakításakor (a tervezés során) számításba vettek.

afjybsise

Vagy csak nem tudja megfelelő paraméterekkel használni, bár tény, hogy rezonál az egész.
Abom, vagy Adam az egyik legnagyobb ilyen youtuber csalódás nekem, amúgy.

afjybsise

Kicsit olyasmi lehet ennek a gépnek a felépítése, mint a ciklusvezérelt esztergáké, jól gondolom? Ami inkább egyetemes felépítésű, mint egy rendes CNC. Láttam Gildemeister gépen - bár szintén csak videón - revolveres késtartót, de az nem hátra volt szerelve, hanem a normál késtartó helyén.
Az elég stabilnak tűnt.

TROMF22

KoLa

Indiai ez a nehéz revolver, ami szerintem kell egy ilyen gépre!
Az anyag a gépvázból hiányzik!
Tudod! 2-3tonna minimum.

KoLa

Szerintem tudja a forgácsolás paramétereit!

KoLa

Nekem egy Gildemeiszter CT40 fut Linuxcnc-vel!Ez kb akkora mint ez a Milltronics.
Olyan csendes hogy a hűtővíz szivattyú adja a fő hangot...
3.5 tonna.