Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Azért azt meg lehetne oldani  ( elő lenne írva hogy merre )  Én szakmányban vágom a menetet 20 kani aztán  20 szuka .
 Puha pofában van  megfogva az előgyártmány . A nullás dióhoz jelölve

PSoft

Fő, a precizitás![#eljen]

Nehogy mááá valamelyik kani, szuka nélkül maradjon![#nevetes1]

svejk

Az a baj az ilyen szünetmentesekkel, hogy az esetek többségében hamis biztonságérzetet adnak.

A komolyabbak ugyan minden bekapcsoláskor csinálnak egy akku öntesztet, de ez is csalóka.
 Nekem egy 850W-os APC már egy éve csipogja, hogy sz@r az akku de tudom, hogy még 5-10 percet kibír, tehát nem cserélem addig amíg meg nem szívom és majd nem bír ki semmit.

Talán ha évente kicseréled a zselés akkukat ha kell ha nem, akkor van esély a biztonságra.

Vagy külső ólomakku ami még talán biztosabb.

ANTAL GÁBOR

Egyre jobban kristályosodik : az Ac szervó Dc buszát megcsinálom külön ( előtöltősen jó nagy pufferrel ) az Ac szervó agyát  ( szerencsére külön van a driveren ) ráteszem a szünetmentesre . A  PC   ( monitor nélkül)szintén  innen táplálkozik és az UC400 ETH  as tápja is rajta lenne . Alapból ólomaksiban gondolkodom .
 Meg kell néznem az Ac szervó agyának megtáplálását mert valami trükkre emlékszem ( Nyiszi tudta akkor a megoldást )
 Várom az észrevételedet .....

Dakota25

Ward-Leonard - Szerintem tudsz túrni valahol hátul hozzávalókat....[#vigyor3]

f67nx205

Sziasztok!
E1N esztergámat szeretném átalakítani CNC-re mit javasoltok hogy álljak neki? A főórsó csapágyait ki kell cserélni mert üt. A szánok rendben vannak. Hogy méretezzem a szükséges léptetőmotorokat? Milyen vezérlést ajánlatok? Eddig a mach3 al találkoztam hobbi marónál.
Válaszokat előre is köszönöm!

Csuhás

Részletkérdés, de hogyan üthet egy siklócsapágy? Azt hogy lóg, kotyog el tudom képzelni, azt is hogy görbe a főorsó és ezért üt, de hogy a csapágy miatt üt az nem tudom hogyan lehetséges.

ra8nsmk6w

A súly és a szij feszitő ereje miatt a siklócsapágy ovális lehet és ugrál benne a főorsó. Gondolom erre gondolt az úr. Ez a hiba a gépen az ajánlottnál nagyobb tokmány használatánál jelentkezhet.

happisusu

Egy pillanat, a szíj melett van 2db golyós, vagy hengergörgős csapágy is lehet azok ütnek ?

Miki2

E1N CNC
Erre a gépre 6.4 illetve 3 Nm-es motorokat tettem.
A főorsó csapágyazást átalakítottam két kúpgörgős csapágyat
tettem egy új csapágyházba.

f67nx205

Köszönöm a videót Miklós, az esztergából ki szedtél minden felesleges fogaskereket? Merre fele laksz? Én Veszprém mellett. Kb mennyibe fájt a teljes átlakítás? A motorod milyen? Látom egy maró is került rá. Esetleg nincs fényképalbumod a készülésről?
Köszönöm előre is.

Szalai György

Ez a maró, mint "hátsó kés", de jó ötlet.
Hagyok neki helyet az elképzelt eszterga állványomon.[#taps]

Szalai György

Mikor felhajtod a tokmány védőburkolatát, akkor az letiltja a főorsómotort?
Esetleg be is fékezi? Hogy van ez jól?

uph5fcryd

Sziasztok,
megint egy kis segítség kellene. Egy "kombinált" faesztergát építek, ami terveim szerint marógépként is funkcionál(jelenleg ez a rész tökéletesen működik), meg esztergaként is.(lásd: épül a gépem: navra55)
Plusz egy olyan felállást is terveztem, ahol a keresztszánra a kések helyére egy marómotor kerül, aminek tengelye merőleges a főtengelyre és metszi azt. Így három tengelyem van . Elvileg így bármilyen forma kimarható lenne(negativ fülek és hasonló "aláhajló" felületek kivételével persze...)
Hol tudom azt kérni a FUSION-tól, hogy ne négy tengellyel számoljon?
Vagy valami más progit kell keresni erre a feladatra?
Bármi segítséget, iránymutatást köszönettel fogadnék, csak itt elakadtam...
Üdvözlettel:
navra

Miki2

Szia!

A Norton szekrény helyére került a "Z" tengely hajtása.
A lakatszekrény teljesen el lett távolítva.
Mivel saját részre készült, nem fényképezgettem, és nem számolgattam.
A fúró egység a munka jellege miatt került ráépítésre.
Nem akartam még egyszer megfogni, és egy másik gépen fúrkálni.