Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

svejk

Ilyet javítottam/helyeztem üzembe én is, de ahhoz minden meg volt, gyakorlatilag csak az időzítőkondit kellett kicserélni és beállítani a rev. fejet.

A Tiéd ha hiányos akkor felejtsd el az egészet és a saját szád íze szerint rakjál bele mindent.
Én a motorokat is lecserélném a helyedben.

svejk

Egyébként sok info van a neten róla, külföldön fanatikus tábora van, kb. mint a kis TOS MN gépnek.

svejk

Ja, és a microstepphez nem kell visszacsatolás.

Autotec1

Hogyan lehetne UCCNC-hez két kézikereket csatlakoztatni, úgy, hogy egyszerre is lehessen mozgatni a z,x tengelyt

svejk

Biztos rá akarnál szokni ilyenre?

svejk

Értem én, hogy univerzálisat szeretnétek de ugye tudjuk, hogy az univerzális dolgok általában semmire sem jók, vagy legalábbis nehéz kihegyezni őket egy-egy célfeladatra.
Kb. mint a kombinált fogó esete sok mindenre jó de ha szépen, gyorsan akarsz dolgozni akkor megveszed a célfogókat.

Autotec1

Mivel szinte csak egyedi cuccokat gyártok néha jól jönne ha a lefutott program után vagy egy módosítás miatt aránylag könnyen bele tudjak nyúlni.
Egyébként kipróbáltam , meg lehet szokni, hogy nem érzed mit csinál a kés

Autotec1

Egyébként egy igazi kis TMK-s cnc gép.
Weiler e30 volt az alapötlet
Érdemes megnézni a mentjavításos videóját
https://youtu.be/GfYge38vuu4

hostya

Nálunk a cégnél volt/van 2db Monforts KNC-..(x) tip. hasonló felépítésű csúcseszterga.
Eszméletlen jó volt használni egyedi,és kis sorozat gyártásban.
G-kódot alig kellett írni..-persze kellett néha- mert rengeteg művelethez volt "varázsló" (mint a Mach3-ban)
A vezérlés összefűzte a műveletek kódjait, amit a "varázslók" létrehoztak.  pl. oldalazás>lépcső esztergálás>élletörés>beszúrás>menetvágás..stb

https://cncbote-maschinen.de/en/machine/monforts-knc-300-cycle-turn-lathe/

Ennek a Weiler-nek nincs meg az eredeti vezérlése?

Autotec1

Sajnos nincs, mach3 van rajta

000000000

Sajnos jelenleg nem lehet, UCCNC nem tud két kereket kezelni.

Autotec1

Igen ezt írja a használati utasítás, de mi történik,ha egy kézivezérlőt kötök, mondjuk USBcsatlakozón keresztül és egy kézikereket a meglévő bemenetre?

000000000

Nem tudom az működne, de ha igen akkor biztos nem szinkronizált a kettő, tehát nem lenne jó a működés.

Miki2

Úgy emlékszem [#1236@KoLa] fórumtárs a linuxcnc programmal
működtetett két kézi kereket az esztergáján.

000000000

UCCNC volt a kérdés. Az nem megy Linuxal.