Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

90p3mhzrp

Tiszteletem!!!
Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen port kavar:D
A kérdésem a következő lenne: van egy 2kw os szervó motor hajtású főorsóm ami t tudok már vezérelni mach 3 ból (svejk jóvoltából)
viszont főorsó fordulat visszajelzés nincs. ezt szeretném első körben megoldani. a mach 3 kézikönyv 4. fejezetében ír róla viszont nem tudom milyen elektromos bazárok szükségesek hozzá és hogy hogyan mit hova kell bekötni.előre is köszönöm a választ.

keri

Megfelelő gépen nekem is vígan működik az M3

Persze érdekel a LinuxCNC is, fent van egy másik partición, de Mach alatt egyszerűbb a fejlesztés és az alap felületet is használhatóbbnak találtam.

Ha már tudom mit akarok pontosan (felület, vezérlések, paraméterek) akkor már LinuxCNC alá könnyebb átvinni, elvégre a leg bonyolultabb a gombok grafikájának megrajzolása volt eddig :)

Lépés jitter mindkettőn egyformán alacsony volt nekem LPT-n hajtva. Az alkalmazható végsebességben nem tapasztaltam különbséget, vagyis itt már nem a szoftver képességei a korlátozó tényezők.

Főorsó szinkron hajtását még nem próbáltam.

svejk

Természetesen nem baj.
De ha valaki azt kérdi, hogy hogy kell főzni a paprikás krumplit, akkor ne azt akarjuk megmagyarázni, hogy a paprikás krumpli sz@r, főzzél inkább borsófőzeléket fasírttal.

svejk

Én magam is szemezgetek a LinuxCNC-vel, de képtelen vagyok dűlőre jutni.
Mire döntenék, tuti kijön a másik szoft-hoz valami kecsegtető hardver.

000000000

Szia, biztosan nagy szükség van ilyen felület esztergálására, vajon miért is?
Nem negatív akartam lenni, természetesen a kihívások mindig előre viszik az agyat, a technologiát  :)

000000000

Tévedés, és rossz hasonlat.:) Ugyanis itt mindenki paprikás krupli főzést magyaráz el. A kicsi eltérés ott van, hogy van aki tűzifával, gázzal, vagy villanyal melegíti a lábast, de ettől még a végeredmény majdnem azonos.

Sz.József

Ez nem igaz, mert a tűzifán készült paprikás krumplinak nincsen párja...[#wink][#wave]
De szívesebben olvasnám Tóthz és Miki2 jó tanácsait a Mach3-ra vonatkozólag...

svejk

Legyen úgy!
De ha itt van már nekem a villanytűzhelyem és az a kérdésem, hogy kell bekapcsolni, akkor ne akarják már nekem azt mondani, hogy az rossz és vegyek 2 köbméter fát, rosszakodjak a hasogatással és a hamuzásal.

Tudom most jöttök majd azzal, hogy a bográcsban a fa pernyéje mellett finomabb a paprikás krumpli...stb.
De ez nem feltételen igaz.

No de ugorjunk, hátha most kiderül mi a tuti recept a mach3 eszterga ügyben!

svejk

Lassan írtam...
De ha bebaszik a szakács és leégeti a fával, akkor b@szhatod a tűzifát!

Az én feleségem tuti finomabb halászlevet főz a gáztűzhelyen is mint a Sobri Jóska főzött nyílt lángon. [#finom]

000000000

Persze, igény van ilyesmi szinkron esztertgálásra, hiszen gondolom ismerősen cseng Neked a poligon, vagy sokszög eszterga.
http://www.youtube.com/watch?v=KMdBIBzGtKI" TARGET=_fnew>Professzionális CNC szinkron eszterga videó.

000000000

na jó, ok. persze, Wankel motor "dugattyú",
vagy csak kilazult a tokmányszorítás..   :)
úgy látszik, nekem még korán van...  :)

PSoft

Te vagy az egyedüli itt a társaságban,akinek mindegy,hogy tűzifával,gázzal,vagy villannyal melegíti azt a lábast.
A Te lábasodból,mindig bélszín kerekedik ki.:)))))

Itt,mindenki próbálja a paprikás krumpli receptjeit megdumálni,hogy....hogy is lenne a legfinomabb.
A Te bélszínednek,talán...nincs is receptje????.:))))

[#circling][#wave][#kuss]

Sz.József

"De ha bebaszik a szakács és leégeti a fával, akkor b@szhatod a tűzifát! "
Ez egyéni szoc probléma, úgy kell neki..., egészségére...

A lényeg továbbra is a Mach3 okosságok lennének, de úgy látom ez elmarad...[#rinya]

Sz.József

Lehet a Mach3 topikba nem kezd el senki paprikás krumplit főzni...[#fejvakaras]

000000000